Tanda-Tanda Lelaki Sudah Bersedia Untuk Berkahwin

Posted on

Banyak perkara yang perlu dipertimbangkan ketika membuat keputusan untuk berkahwin.

Terdapat banyak pertimbangan yang perlu dipertimbangkan terutamanya sebagai seorang wanita. Berikut adalah tanda-tanda lelaki anda sudah bersedia untuk berkahwin dan dia layak untuk diperkenalkan kepada ibu bapa anda.

1. Lelaki Stabil
Lelaki yang mempunyai lelaki yang stabil dari segi kewangan dan emosi nampaknya mampu memberikan masa depan yang baik. Jangan teragak-agak untuk memperkenalkan lelaki anda kepada ibu bapa anda apabila dia stabil dari segi kewangan dan emosi.

2. Dia Mahukan Anda
Lelaki itu sendiri mahu diperkenalkan kepada ibu bapa anda. Dia benar-benar mahu bersama anda.

3. Kerap Bertanya Tentang Keluarga Anda
Dia sangat bertimbang rasa dan bertanya bagaimana keadaan keluarga anda. Dia mengambil berat bukan sahaja untuk anda tetapi juga untuk keluarga anda.

Baca juga: Perkara Yang Paling Lelaki Hargai Dari Seorang Wanita Yang Bakal Menjadi Isterinya

4. Diperkenalkan kepada Ibu Bapanya
Lelaki yang serius dengan anda akan diperkenalkan kepada ibu bapa mereka. Dia akan menunjukkan kesungguhannya dengan memperkenalkan anda kepada keluarganya.

5. Bersantai
Seorang lelaki yang bersedia dan serius dia cuba menampilkan dirinya dengan versi terbaik. Semua yang dia lakukan untuk bersama anda dalam versi yang terbaik.

Contents

Tidak ada jalan penyelesaian lain, jika sering mengalami keganasan rumah tangga, patutlah bercerai sahaja

Salah satu kesalahan yang tidak boleh dimaafkan ialah pasangan yang suka melakukan kekerasan. Dari segi fizikal mahupun bukan fizikal, sebagai wanita, anda mesti tegas dan tidak mahu digerakkan oleh lelaki yang tidak bertanggungjawab.

Keganasan rumah tangga merupakan masalah besar yang mesti ditangani segera, jika tidak boleh menyebabkan trauma, sehingga ada yang berniat membunuh diri.

Jadi tiada jalan penyelesaian lain, jika anda mengalami keganasan rumah tangga, anda perlu bercerai sahaja.

Satu-satunya Cara Untuk Mengakhiri Keganasan Adalah Perceraian
Jika dibiarkan, lelaki akan terus mendera wanita. Jangan mudah memaafkan lelaki yang suka pukul atau ringan tangan kerana melakukannya dengan penuh kesedaran.

Wanita masih boleh mencari kebahagiaan dan lelaki yang lebih bertanggungjawab. Akan bangkit semula selepas berpisah dengan lelaki yang suka memukul.

Jadi kalau nak berpisah dengan lelaki yang suka hentam jalan satu-satunya jalan ialah bercerai.

4 Rahsia Dalam Hubungan Yang Anda Tidak Patut Beritahu Orang Lain, Termasuk Rakan

Bercakap tentang keadaan perhubungan itu memang betul dan bagus kerana boleh berkongsi emosi dan masalah.

Kita juga boleh mendapat penyelesaian apabila diberitahu kepada orang lain. Tetapi ada beberapa perkara yang perlu dirahsiakan dan tidak boleh didedahkan dalam perhubungan. Ini termasuk:

1. Masalah Kewangan
Apa sahaja masalah kewangan yang anda hadapi, jangan beritahu sesiapa. Ini adalah urusan peribadi antara anda dan pasangan anda.

2. Bercerita tentang kekurangan pasangan anda
Tidak berbaloi jika anda memburukkan pasangan anda sendiri apatah lagi melayan aibnya. Sebagai pasangan suami isteri, mereka sepatutnya boleh menutup kekurangan mereka.

3. Masa Lalu
Apa pun kisah silam pasangan anda jangan diceritakan kepada sesiapa, jangan sesekali berkongsi kisah silamnya, lebih-lebih lagi jika masa lalunya tidak baik.

4. Konflik Dalam Negeri
Jangan sesekali mendedahkan masalah rumah tangga kepada sesiapa, walaupun anda tidak memberitahu rakan terdekat dan saudara mara anda.

Related posts of "Tanda-Tanda Lelaki Sudah Bersedia Untuk Berkahwin"

Petua untuk Mencerdaskan Hati Anda Supaya Anda Boleh Keluar daripada Hubungan Romantik Tetapi Tidak Sihat

Semua pasangan mahu bahagia dan sentiasa kelihatan romantik, tetapi tidak semua hubungan yang kelihatan romantik itu boleh. Kadang-kadang hubungan itu tidak sihat. Walaupun setiap perhubungan perlu melalui pelbagai masalah, namun ia harus dihadapi bersama. Tapi kalau rasa tak sihat, mungkin lebih baik tamatkan sahaja. Ini adalah cara untuk menguatkan hati anda supaya anda boleh keluar...

Hanya Ada Satu Bukti Dalam Mimpi

Ingatlah bahawa hidup bergantung pada 3 perkara iaitu tindakan, komitmen dan prinsip. Jika kita mampu melakukan tiga perkara ini, jelas sekali impian yang telah kita ukir indah selama ini mampu membuatkan kita tersenyum. Walaupun orang selalu mencemuh kerana menganggap mimpi seperti dongeng sekejap, kita tidak perlu berkecil hati kerana orang lain hanya akan melihat hasilnya...

Tanda Bahawa Pasangan Anda Adalah Kawan Baik Anda

Tiada yang lebih membahagiakan selain mempunyai pasangan melainkan perasaan sahabat. Ketika sedih, kecewa dan keadaan yang paling teruk pasti yang diperlukan adalah seorang sahabat. Jika dapat menjadikan pasangan sebagai kawan maka sudah pasti hubungan itu akan bahagia. Terdapat beberapa tanda yang boleh anda perhatikan bahawa pasangan anda berpotensi menjadi kawan baik anda. 1. Boleh Berbincang...

Tahap-Tahap Yang Akan Dialami Oleh Setiap Orang Dalam Sesuatu Perhubungan

Jatuh cinta membuat seseorang berubah, dan perubahan ini berlaku secara fizikal dan mental. Secara amnya, semua pasangan akan melalui beberapa peringkat ini. Untuk tiba di peringkat perhubungan yang kukuh, ternyata terdapat beberapa peringkat yang dilalui oleh setiap orang. 1. Fasa Terpesona Tanpa rasa tertarik dan terpesona dengan orang lain tidak akan mudah untuk jatuh cinta....