Tanda-Tanda Lelaki Sudah Bersedia Untuk Berkahwin

Posted on

Banyak perkara yang perlu dipertimbangkan ketika membuat keputusan untuk berkahwin.

Terdapat banyak pertimbangan yang perlu dipertimbangkan terutamanya sebagai seorang wanita. Berikut adalah tanda-tanda lelaki anda sudah bersedia untuk berkahwin dan dia layak untuk diperkenalkan kepada ibu bapa anda.

1. Lelaki Stabil
Lelaki yang mempunyai lelaki yang stabil dari segi kewangan dan emosi nampaknya mampu memberikan masa depan yang baik. Jangan teragak-agak untuk memperkenalkan lelaki anda kepada ibu bapa anda apabila dia stabil dari segi kewangan dan emosi.

2. Dia Mahukan Anda
Lelaki itu sendiri mahu diperkenalkan kepada ibu bapa anda. Dia benar-benar mahu bersama anda.

3. Kerap Bertanya Tentang Keluarga Anda
Dia sangat bertimbang rasa dan bertanya bagaimana keadaan keluarga anda. Dia mengambil berat bukan sahaja untuk anda tetapi juga untuk keluarga anda.

Baca juga: Perkara Yang Paling Lelaki Hargai Dari Seorang Wanita Yang Bakal Menjadi Isterinya

4. Diperkenalkan kepada Ibu Bapanya
Lelaki yang serius dengan anda akan diperkenalkan kepada ibu bapa mereka. Dia akan menunjukkan kesungguhannya dengan memperkenalkan anda kepada keluarganya.

5. Bersantai
Seorang lelaki yang bersedia dan serius dia cuba menampilkan dirinya dengan versi terbaik. Semua yang dia lakukan untuk bersama anda dalam versi yang terbaik.

Tidak ada jalan penyelesaian lain, jika sering mengalami keganasan rumah tangga, patutlah bercerai sahaja

Salah satu kesalahan yang tidak boleh dimaafkan ialah pasangan yang suka melakukan kekerasan. Dari segi fizikal mahupun bukan fizikal, sebagai wanita, anda mesti tegas dan tidak mahu digerakkan oleh lelaki yang tidak bertanggungjawab.

Keganasan rumah tangga merupakan masalah besar yang mesti ditangani segera, jika tidak boleh menyebabkan trauma, sehingga ada yang berniat membunuh diri.

Jadi tiada jalan penyelesaian lain, jika anda mengalami keganasan rumah tangga, anda perlu bercerai sahaja.

Satu-satunya Cara Untuk Mengakhiri Keganasan Adalah Perceraian
Jika dibiarkan, lelaki akan terus mendera wanita. Jangan mudah memaafkan lelaki yang suka pukul atau ringan tangan kerana melakukannya dengan penuh kesedaran.

Wanita masih boleh mencari kebahagiaan dan lelaki yang lebih bertanggungjawab. Akan bangkit semula selepas berpisah dengan lelaki yang suka memukul.

Jadi kalau nak berpisah dengan lelaki yang suka hentam jalan satu-satunya jalan ialah bercerai.

4 Rahsia Dalam Hubungan Yang Anda Tidak Patut Beritahu Orang Lain, Termasuk Rakan

Bercakap tentang keadaan perhubungan itu memang betul dan bagus kerana boleh berkongsi emosi dan masalah.

Kita juga boleh mendapat penyelesaian apabila diberitahu kepada orang lain. Tetapi ada beberapa perkara yang perlu dirahsiakan dan tidak boleh didedahkan dalam perhubungan. Ini termasuk:

1. Masalah Kewangan
Apa sahaja masalah kewangan yang anda hadapi, jangan beritahu sesiapa. Ini adalah urusan peribadi antara anda dan pasangan anda.

2. Bercerita tentang kekurangan pasangan anda
Tidak berbaloi jika anda memburukkan pasangan anda sendiri apatah lagi melayan aibnya. Sebagai pasangan suami isteri, mereka sepatutnya boleh menutup kekurangan mereka.

3. Masa Lalu
Apa pun kisah silam pasangan anda jangan diceritakan kepada sesiapa, jangan sesekali berkongsi kisah silamnya, lebih-lebih lagi jika masa lalunya tidak baik.

4. Konflik Dalam Negeri
Jangan sesekali mendedahkan masalah rumah tangga kepada sesiapa, walaupun anda tidak memberitahu rakan terdekat dan saudara mara anda.

Related posts of "Tanda-Tanda Lelaki Sudah Bersedia Untuk Berkahwin"

Hanya Dengan Melihat Ke Dalam Mata Seseorang Anda Boleh Membaca Fikiran Mereka

Semua benda boleh dirasai dan dilihat melalui mata. Kerana mata adalah jendela jiwa, setiap pergerakan bola mata mempunyai makna. Kerana mata akan bergerak apabila memikirkan sesuatu, maka bagaimana pula cara membaca fikiran seseorang melalui fikiran. Ini caranya: 1. Pergerakan Mata ke Kiri Atas Apabila anda bercakap dengan seseorang dan mata mereka beralih ke kiri atas,...

Jika Anda Berasa Dengki Kepada Orang Lain, Atasi Cara Ini Supaya Anda Tidak Tertekan

Setiap orang mempunyai perasaan dengki, tetapi jika dibiarkan ia akan menyebabkan hidup kita tidak selesa dan tidak bahagia. Iri hati disebabkan oleh tidak yakin dan merasakan orang lain mempunyai kelebihan yang tidak anda miliki. Jika itu berlaku, lebih baik berurusan dengan ini. 1. Ketahui puncanya Perkara pertama untuk mengatasi cemburu, anda mesti tahu apa sebabnya...

Berdiam Diri Antara Satu Sama Lain Apabila Ada Masalah Dalam Perhubungan Lebih Bahaya Daripada Curang

Berlaku perang dingin, rasa mencucuk-cucuk, sebab walaupun sebumbung, walaupun sekatil, tapi tak nak bertegur sapa. Ternyata jika dibiarkan, ia akan lebih bahaya daripada kekafiran. Lama kelamaan hubungan akan semakin jauh, mungkin mereka tidak akan mengambil berat antara satu sama lain. Berdiam diri apabila ada masalah sebenarnya boleh melebihi perselingkuhan, ini termasuk: 1. Masalah Tidak Akan...

Petua untuk Mencerdaskan Hati Anda Supaya Anda Boleh Keluar daripada Hubungan Romantik Tetapi Tidak Sihat

Semua pasangan mahu bahagia dan sentiasa kelihatan romantik, tetapi tidak semua hubungan yang kelihatan romantik itu boleh. Kadang-kadang hubungan itu tidak sihat. Walaupun setiap perhubungan perlu melalui pelbagai masalah, namun ia harus dihadapi bersama. Tapi kalau rasa tak sihat, mungkin lebih baik tamatkan sahaja. Ini adalah cara untuk menguatkan hati anda supaya anda boleh keluar...