Petua untuk Mencerdaskan Hati Anda Supaya Anda Boleh Keluar daripada Hubungan Romantik Tetapi Tidak Sihat

Posted on

Semua pasangan mahu bahagia dan sentiasa kelihatan romantik, tetapi tidak semua hubungan yang kelihatan romantik itu boleh. Kadang-kadang hubungan itu tidak sihat.

Walaupun setiap perhubungan perlu melalui pelbagai masalah, namun ia harus dihadapi bersama. Tapi kalau rasa tak sihat, mungkin lebih baik tamatkan sahaja.

Ini adalah cara untuk menguatkan hati anda supaya anda boleh keluar daripada hubungan yang tidak sihat.

1. Kesihatan Anda Lebih Penting

Walaupun anda sudah biasa berada dalam hubungan toksik, ini adalah demi kesihatan mental anda dan anda perlu berhenti berada dalam ikatan yang tidak sihat.

2. Mesti ada yang lebih baik

Jika hubungan anda berasa tidak sihat, maka percayalah bahawa seseorang akan menjadi lebih baik.

Jika anda berani melepaskan apa yang tidak baik, lambat laun anda akan menemui seseorang yang jauh lebih baik.

3. Anda berhak untuk bahagia

Anda berhak untuk bahagia, jadi jangan berpegang pada seseorang yang tidak dapat membahagiakan anda.

4. Meminta Nasihat

Jika anda tidak pasti, cuba tanya seseorang yang mengenali anda dengan baik dan tidak menghakimi.

Meminta nasihat daripada orang yang bijak akan menjadikan anda lebih berfikiran terbuka.

Lelaki yang benar-benar mencintai wanitanya akan melakukan 5 perkara ini

Bukan rahsia lagi, seseorang yang sedang bercinta akan meluahkan perasaannya kepada orang yang disayangi.

Apabila seorang lelaki mencintai seorang wanita, dia akan melakukan apa sahaja untuk membahagiakannya.

Bersedia untuk melakukan apa sahaja termasuk 5 perkara ini.

1. Jadilah Pendengar yang Baik

Apa sahaja yang anda katakan kepadanya dia akan mendengar anda sebaik mungkin. Dia bukan sahaja akan menjadi seseorang yang mencintai anda tetapi bersedia untuk menjadi kawan baik anda.

2. Tegur Anda Jika Salah

Lelaki yang benar-benar mencintai anda akan membawa anda kepada kebaikan. Sudah tentu jika dia melakukan kesilapan dia akan cuba menegurnya.

3. Jujur

Lelaki yang benar-benar mencintai akan cuba bercakap benar. Dan anda mempunyai hubungan yang sempurna tanpa pembohongan.

4. Rasai Apa yang Anda Rasa

Apa sahaja yang anda rasa, sama ada perasaan buruk atau gembira, dia akan merasainya.

Dia adalah pasangan dan kawan yang sentiasa ada untuk anda.

5. Menggalakkan Anda Menjadi Orang yang Lebih Baik

Apabila seorang lelaki cuba mendorong anda untuk menjadi orang yang lebih baik, dia mendorong anda untuk membuat impian anda menjadi kenyataan.

5 perkara yang paling wanita perlukan dari lelaki, bukan harta dan ketampanan

Lelaki kaya dan kacak itu menarik, malah ramai wanita akan menginginkannya. Hidup bukan sahaja memerlukan cinta malah ada beberapa perkara lain yang boleh mengeratkan hubungan.

Paras rupa, status sosial, kekayaan tidak dapat menjamin kebahagiaan sama sekali. Walaupun tidak dilarang mempunyai kriteria tersebut, terdapat beberapa perkara yang perlu diambil kira.

Terdapat beberapa sifat dan perwatakan lelaki yang sangat diperlukan oleh lelaki selain kacak, berstatus sosial dan kaya, antaranya:

1. Lelaki Pintar

Dalam perhubungan, wanita sangat memerlukan lelaki yang bijak untuk dapat menangani masalah dengan baik.

Malah, kajian mendapati bahawa semakin bijak seorang lelaki, semakin setia dia.

2. Mempunyai Visi dan Misi yang Sama

Jika anda dan pasangan mempunyai visi dan misi yang sama. Kerana jika anda tidak mempunyai visi dan misi yang sama, hubungan itu tidak akan bertahan lama.

3. Lelaki Yang Akan Melindungi Anda

Lelaki sejati akan membuatkan wanita berasa selamat dan selesa dari segi emosi mahupun fizikal.

Satu kajian yang diterbitkan dalam jurnal Physiology & Behavior menunjukkan bahawa testosteron lelaki memang membuatkan wanita berasa dilindungi untuk keselamatan dan kesejahteraan mereka.

4. Boleh Mencairkan Suasana

Apabila keadaan tegang dia boleh meringankan mood dan boleh membuatkan anda berasa lebih tenang sedikit.

5. Jaga Rakan dan Keluarga Anda

Seorang lelaki yang bukan sahaja mengambil berat tentang anda, dia juga mengambil berat tentang keluarga anda dan juga rakan-rakan anda.

Dia memperlakukan anda dengan hormat untuk anda dan keluarga anda.

Related posts of "Petua untuk Mencerdaskan Hati Anda Supaya Anda Boleh Keluar daripada Hubungan Romantik Tetapi Tidak Sihat"

Petua untuk Membebaskan Diri Anda daripada Dendam

Perasaan dendam biasanya disebabkan oleh rasa sakit hati yang terpendam yang bertukar menjadi benci. Walaupun kadangkala tidak kelihatan tetapi jika dibiarkan ia akan menjadi penyakit hati dan memberi kesan buruk kepada badan. Jadi tiada cara lain untuk menghilangkan rasa dendam dengan memaafkan dan melepaskan agar hidup kita tidak terbelenggu dalam kehidupan. Inilah cara untuk membebaskan...

Jika Anda Berasa Dengki Kepada Orang Lain, Atasi Cara Ini Supaya Anda Tidak Tertekan

Setiap orang mempunyai perasaan dengki, tetapi jika dibiarkan ia akan menyebabkan hidup kita tidak selesa dan tidak bahagia. Iri hati disebabkan oleh tidak yakin dan merasakan orang lain mempunyai kelebihan yang tidak anda miliki. Jika itu berlaku, lebih baik berurusan dengan ini. 1. Ketahui puncanya Perkara pertama untuk mengatasi cemburu, anda mesti tahu apa sebabnya...

Menyebabkan Seseorang Masih Merasa Sendiri Walaupun Anda Mempunyai Pasangan

Menyebabkan Seseorang Masih Merasa Sendiri Walaupun Anda Mempunyai Pasangan Memiliki pasangan tidak menjamin untuk mengelak kesunyian, ramai antara mereka yang sudah berkahwin tetapi masih berasa sunyi. Sudah keseorangan tetapi masih terasa keseorangan. Terasa sangat sunyi walaupun bersama, ternyata ada puncanya, antaranya: 1. Tidak Seperti Yang Dijangkakan Apabila seseorang itu tidak mendapat sesuatu yang menepati jangkaan,...

Tanda Bahawa Pasangan Anda Adalah Kawan Baik Anda

Tiada yang lebih membahagiakan selain mempunyai pasangan melainkan perasaan sahabat. Ketika sedih, kecewa dan keadaan yang paling teruk pasti yang diperlukan adalah seorang sahabat. Jika dapat menjadikan pasangan sebagai kawan maka sudah pasti hubungan itu akan bahagia. Terdapat beberapa tanda yang boleh anda perhatikan bahawa pasangan anda berpotensi menjadi kawan baik anda. 1. Boleh Berbincang...