Petua untuk Mencerdaskan Hati Anda Supaya Anda Boleh Keluar daripada Hubungan Romantik Tetapi Tidak Sihat

Posted on

Semua pasangan mahu bahagia dan sentiasa kelihatan romantik, tetapi tidak semua hubungan yang kelihatan romantik itu boleh. Kadang-kadang hubungan itu tidak sihat.

Walaupun setiap perhubungan perlu melalui pelbagai masalah, namun ia harus dihadapi bersama. Tapi kalau rasa tak sihat, mungkin lebih baik tamatkan sahaja.

Ini adalah cara untuk menguatkan hati anda supaya anda boleh keluar daripada hubungan yang tidak sihat.

Contents

1. Kesihatan Anda Lebih Penting

Walaupun anda sudah biasa berada dalam hubungan toksik, ini adalah demi kesihatan mental anda dan anda perlu berhenti berada dalam ikatan yang tidak sihat.

2. Mesti ada yang lebih baik

Jika hubungan anda berasa tidak sihat, maka percayalah bahawa seseorang akan menjadi lebih baik.

Jika anda berani melepaskan apa yang tidak baik, lambat laun anda akan menemui seseorang yang jauh lebih baik.

3. Anda berhak untuk bahagia

Anda berhak untuk bahagia, jadi jangan berpegang pada seseorang yang tidak dapat membahagiakan anda.

4. Meminta Nasihat

Jika anda tidak pasti, cuba tanya seseorang yang mengenali anda dengan baik dan tidak menghakimi.

Meminta nasihat daripada orang yang bijak akan menjadikan anda lebih berfikiran terbuka.

Lelaki yang benar-benar mencintai wanitanya akan melakukan 5 perkara ini

Bukan rahsia lagi, seseorang yang sedang bercinta akan meluahkan perasaannya kepada orang yang disayangi.

Apabila seorang lelaki mencintai seorang wanita, dia akan melakukan apa sahaja untuk membahagiakannya.

Bersedia untuk melakukan apa sahaja termasuk 5 perkara ini.

1. Jadilah Pendengar yang Baik

Apa sahaja yang anda katakan kepadanya dia akan mendengar anda sebaik mungkin. Dia bukan sahaja akan menjadi seseorang yang mencintai anda tetapi bersedia untuk menjadi kawan baik anda.

2. Tegur Anda Jika Salah

Lelaki yang benar-benar mencintai anda akan membawa anda kepada kebaikan. Sudah tentu jika dia melakukan kesilapan dia akan cuba menegurnya.

3. Jujur

Lelaki yang benar-benar mencintai akan cuba bercakap benar. Dan anda mempunyai hubungan yang sempurna tanpa pembohongan.

4. Rasai Apa yang Anda Rasa

Apa sahaja yang anda rasa, sama ada perasaan buruk atau gembira, dia akan merasainya.

Dia adalah pasangan dan kawan yang sentiasa ada untuk anda.

5. Menggalakkan Anda Menjadi Orang yang Lebih Baik

Apabila seorang lelaki cuba mendorong anda untuk menjadi orang yang lebih baik, dia mendorong anda untuk membuat impian anda menjadi kenyataan.

5 perkara yang paling wanita perlukan dari lelaki, bukan harta dan ketampanan

Lelaki kaya dan kacak itu menarik, malah ramai wanita akan menginginkannya. Hidup bukan sahaja memerlukan cinta malah ada beberapa perkara lain yang boleh mengeratkan hubungan.

Paras rupa, status sosial, kekayaan tidak dapat menjamin kebahagiaan sama sekali. Walaupun tidak dilarang mempunyai kriteria tersebut, terdapat beberapa perkara yang perlu diambil kira.

Terdapat beberapa sifat dan perwatakan lelaki yang sangat diperlukan oleh lelaki selain kacak, berstatus sosial dan kaya, antaranya:

1. Lelaki Pintar

Dalam perhubungan, wanita sangat memerlukan lelaki yang bijak untuk dapat menangani masalah dengan baik.

Malah, kajian mendapati bahawa semakin bijak seorang lelaki, semakin setia dia.

2. Mempunyai Visi dan Misi yang Sama

Jika anda dan pasangan mempunyai visi dan misi yang sama. Kerana jika anda tidak mempunyai visi dan misi yang sama, hubungan itu tidak akan bertahan lama.

3. Lelaki Yang Akan Melindungi Anda

Lelaki sejati akan membuatkan wanita berasa selamat dan selesa dari segi emosi mahupun fizikal.

Satu kajian yang diterbitkan dalam jurnal Physiology & Behavior menunjukkan bahawa testosteron lelaki memang membuatkan wanita berasa dilindungi untuk keselamatan dan kesejahteraan mereka.

4. Boleh Mencairkan Suasana

Apabila keadaan tegang dia boleh meringankan mood dan boleh membuatkan anda berasa lebih tenang sedikit.

5. Jaga Rakan dan Keluarga Anda

Seorang lelaki yang bukan sahaja mengambil berat tentang anda, dia juga mengambil berat tentang keluarga anda dan juga rakan-rakan anda.

Dia memperlakukan anda dengan hormat untuk anda dan keluarga anda.

Related posts of "Petua untuk Mencerdaskan Hati Anda Supaya Anda Boleh Keluar daripada Hubungan Romantik Tetapi Tidak Sihat"

Petua untuk Mengekalkan Hubungan Yang Baik Walaupun Anda LDR

LDR atau hubungan jarak jauh dianggap sukar untuk bertahan dan berkekalan. Malah, bagi mereka yang benar-benar mementingkan komitmen dan memahami cara menjalani hubungan jarak jauh, nampaknya tiada masalah. Ramai antara mereka tetap setia walaupun berjauhan. Ternyata ada beberapa petua yang boleh anda lakukan agar hubungan anda berkekalan walaupun berjauhan. 1. Jangan berfikiran negatif dan jangan...

Berdiam Diri Antara Satu Sama Lain Apabila Ada Masalah Dalam Perhubungan Lebih Bahaya Daripada Curang

Berlaku perang dingin, rasa mencucuk-cucuk, sebab walaupun sebumbung, walaupun sekatil, tapi tak nak bertegur sapa. Ternyata jika dibiarkan, ia akan lebih bahaya daripada kekafiran. Lama kelamaan hubungan akan semakin jauh, mungkin mereka tidak akan mengambil berat antara satu sama lain. Berdiam diri apabila ada masalah sebenarnya boleh melebihi perselingkuhan, ini termasuk: 1. Masalah Tidak Akan...

Tanda-Tanda Lelaki Sudah Bersedia Untuk Berkahwin

Banyak perkara yang perlu dipertimbangkan ketika membuat keputusan untuk berkahwin. Terdapat banyak pertimbangan yang perlu dipertimbangkan terutamanya sebagai seorang wanita. Berikut adalah tanda-tanda lelaki anda sudah bersedia untuk berkahwin dan dia layak untuk diperkenalkan kepada ibu bapa anda. 1. Lelaki Stabil Lelaki yang mempunyai lelaki yang stabil dari segi kewangan dan emosi nampaknya mampu memberikan...

Perkara Yang Paling Lelaki Hargai Dari Seorang Wanita Yang Bakal Menjadi Isterinya

Lelaki yang memutuskan untuk berkahwin pastinya melalui pelbagai perkara, salah satunya pertimbangan dan sudah tahu tentang calon. Wanita yang mempunyai sifat-sifat tersebut pastinya tidak akan diabaikan dan sesuai dijadikan isteri. Ternyata 5 perkara ini paling diminati oleh lelaki dari wanita yang ingin berkahwin. 1. Penampilannya Sopan Wanita yang sentiasa berpakaian sopan, kemas, bersih dan tidak...