Berdiam Diri Antara Satu Sama Lain Apabila Ada Masalah Dalam Perhubungan Lebih Bahaya Daripada Curang

Posted on

Berlaku perang dingin, rasa mencucuk-cucuk, sebab walaupun sebumbung, walaupun sekatil, tapi tak nak bertegur sapa.

Ternyata jika dibiarkan, ia akan lebih bahaya daripada kekafiran. Lama kelamaan hubungan akan semakin jauh, mungkin mereka tidak akan mengambil berat antara satu sama lain.

Berdiam diri apabila ada masalah sebenarnya boleh melebihi perselingkuhan, ini termasuk:

1. Masalah Tidak Akan Keluar

Semakin diam masalah tidak akan selesai kerana diam sebenarnya akan menghalang jalan keluar untuk mencari penyelesaian.

Lebih-lebih lagi jika masalah itu berpunca daripada perselisihan faham, sudah tentu akan menimbulkan rasa benci kepada pasangan.

2. Ada rasa tidak ambil peduli

Jika dibiarkan, tindakan berdiam diri dengan pasangan hanya akan menimbulkan perasaan tidak mengambil berat antara satu sama lain.

Perasaan lalai, jahil malah akan merosakkan hubungan jika tidak segera dibaiki.

3. Membangkitkan Sikap Negatif

Tabiat yang boleh merosakkan perhubungan ialah sikap negatif, perbuatan berdiam diri akan membawa kepada sikap negatif yang tidak menyenangkan.

Perasaan keliru, sakit hati dan lain-lain perkara negatif akan menghantui sehingga hilang rasa percaya pada pasangan.

Ini adalah 5 jenis wanita tegar yang tidak mudah patah hati dan larut dalam kesedihan

Bercerita tentang cinta memang tidak terlepas dari kesedihan, kekecewaan, kekeliruan dan kesedihan. Terutama wanita, kerana wanita adalah yang paling menyakitkan.

Bermula dari PHP-in, disakiti, ditinggalkan. Tidak sedikit wanita yang terpaksa turun naik dalam mencari cinta sejati.

Ini memang tidak mudah, tetapi ada beberapa perkara yang menjadikan wanita itu kuat dan tidak kecewa untuk jangka masa yang lama.

1. Wanita Yang Tidak Menghakimi Dirinya

Wanita yang tidak menyalahkan dirinya apabila hatinya hancur. Walaupun lelaki itu berpindah ke hati lain tidak akan rasa kurang sempurna, cuma lelaki itu tidak bersyukur.

2. Wanita Yang Boleh Menerima Pasangannya Dengan Baik

Wanita yang tidak kecewa itu ternyata dapat menerima pasangannya dengan baik. Apabila dia tahu pasangannya ada kekurangan, ia tidak membuatkan dia pergi dan berpindah ke hati lain.

3. Berdikari

Wanita yang berdikari dan boleh menafkahi diri sendiri adalah wanita yang tegar yang akan terus berusaha bangkit apabila mereka berada di titik rendah.

4. Boleh Tetapkan Keutamaan Dengan Baik

Keutamaan boleh berubah, walaupun dia tidak mempunyai pasangan dia menjadikan keutamaannya adalah pekerjaan atau pendidikan dan ia boleh menjadi impiannya.

5. Boleh Membahagiakan Dirinya

Wanita yang tidak mudah patah hati adalah wanita yang boleh membahagiakan dirinya.

Dia tidak bergantung kepada orang lain dan sentiasa mencari cara untuk membahagiakan dirinya.

5 Tanda Anda Bergaduh Dengan Dia Telah Menguatkan Cinta Anda

Semua perhubungan mesti ada masalah, dan setiap perhubungan mesti ada pertengkaran dan pergaduhan.

Perbezaan pendapat pasti akan berlaku dalam sesebuah perhubungan, namun setiap perhubungan mempunyai peluang untuk menjadi lebih harmoni dari semasa ke semasa.

Sentiasa ada jurang untuk mendapatkan hubungan yang harmoni dan baik.

Walaupun anda sering bergaduh, ini adalah bukti bahawa pergaduhan yang anda hadapi semakin kuat, bukan menyebabkan kemusnahan.

1. Tiada Dendam

Anda dan pasangan anda tidak menamatkan pergaduhan dengan dendam.

Sebaliknya, anda belajar untuk mendengar pendapat masing-masing supaya hubungan anda menjadi lebih kukuh.

2. Jangan Ulangi Kesilapan Yang Sama

Jika anda pernah bergaduh tentang perkara ini sebelum ini, maka pada masa hadapan anda tidak perlu bergaduh dengan masalah yang sama lagi.

Supaya hubungan silaturrahim menjadi lebih baik dan akan terus terjaga.

3. Menyelesaikan Masalah Secara Terus

Setiap kali ada masalah, mereka berdua tidak mendiamkan masalah itu, mereka hanya berehat seketika, selepas itu mereka segera berbincang dan mencari jalan keluar.

4. Tiada Selekoh

Apabila anda berbeza, anda boleh menghormati dan tidak menundukkan.

5. Sentiasa Ketawa Bersama

Walaupun ia perkara remeh, pasangan anda tidak kehilangan cara untuk sentiasa membahagiakan anda.

Supaya hubungan yang membawa bahagia itu pasti berkekalan dan berkekalan.


Related posts of "Berdiam Diri Antara Satu Sama Lain Apabila Ada Masalah Dalam Perhubungan Lebih Bahaya Daripada Curang"

Sikap Pasangan Yang Menunjukkan Dia Tidak Serius Dengan Anda

Apabila anda rapat dengan seseorang, anda berasa selesa, anda pasti ingin membawanya ke tahap yang lebih serius. Tetapi kadang-kadang sikapnya membuatkan anda keliru sama ada dia serius atau tidak. Malah anda bimbang bahawa hubungan anda tidak boleh dipertaruhkan. Ternyata ada beberapa perkara yang boleh anda ketahui sama ada dia hanya bergurau atau serius tentang anda....

Petua untuk Mencerdaskan Hati Anda Supaya Anda Boleh Keluar daripada Hubungan Romantik Tetapi Tidak Sihat

Semua pasangan mahu bahagia dan sentiasa kelihatan romantik, tetapi tidak semua hubungan yang kelihatan romantik itu boleh. Kadang-kadang hubungan itu tidak sihat. Walaupun setiap perhubungan perlu melalui pelbagai masalah, namun ia harus dihadapi bersama. Tapi kalau rasa tak sihat, mungkin lebih baik tamatkan sahaja. Ini adalah cara untuk menguatkan hati anda supaya anda boleh keluar...

Petua untuk Membebaskan Diri Anda daripada Dendam

Perasaan dendam biasanya disebabkan oleh rasa sakit hati yang terpendam yang bertukar menjadi benci. Walaupun kadangkala tidak kelihatan tetapi jika dibiarkan ia akan menjadi penyakit hati dan memberi kesan buruk kepada badan. Jadi tiada cara lain untuk menghilangkan rasa dendam dengan memaafkan dan melepaskan agar hidup kita tidak terbelenggu dalam kehidupan. Inilah cara untuk membebaskan...

Petua Mengubah Mood Pasangan Yang Buruk Jadi Ceria

Setiap pasangan mengalami mood yang berbeza dalam hubungan mereka. Boleh jadi anda berasa bosan dengan perhubungan itu, perasaan tidak enak, malah perhubungan itu terasa sangat membosankan. Walaupun mereka sangat menyayangi pasangan mereka, mereka kadang-kadang diserang perasaan tidak selesa. Supaya tidak menjejaskan perhubungan, lebih baik uruskan 4 perkara ini. 1. Jangan Mudah Tersinggung Salah satu kesilapan...