Berdiam Diri Antara Satu Sama Lain Apabila Ada Masalah Dalam Perhubungan Lebih Bahaya Daripada Curang

Posted on

Berlaku perang dingin, rasa mencucuk-cucuk, sebab walaupun sebumbung, walaupun sekatil, tapi tak nak bertegur sapa.

Ternyata jika dibiarkan, ia akan lebih bahaya daripada kekafiran. Lama kelamaan hubungan akan semakin jauh, mungkin mereka tidak akan mengambil berat antara satu sama lain.

Berdiam diri apabila ada masalah sebenarnya boleh melebihi perselingkuhan, ini termasuk:

1. Masalah Tidak Akan Keluar

Semakin diam masalah tidak akan selesai kerana diam sebenarnya akan menghalang jalan keluar untuk mencari penyelesaian.

Lebih-lebih lagi jika masalah itu berpunca daripada perselisihan faham, sudah tentu akan menimbulkan rasa benci kepada pasangan.

2. Ada rasa tidak ambil peduli

Jika dibiarkan, tindakan berdiam diri dengan pasangan hanya akan menimbulkan perasaan tidak mengambil berat antara satu sama lain.

Perasaan lalai, jahil malah akan merosakkan hubungan jika tidak segera dibaiki.

3. Membangkitkan Sikap Negatif

Tabiat yang boleh merosakkan perhubungan ialah sikap negatif, perbuatan berdiam diri akan membawa kepada sikap negatif yang tidak menyenangkan.

Perasaan keliru, sakit hati dan lain-lain perkara negatif akan menghantui sehingga hilang rasa percaya pada pasangan.

Ini adalah 5 jenis wanita tegar yang tidak mudah patah hati dan larut dalam kesedihan

Bercerita tentang cinta memang tidak terlepas dari kesedihan, kekecewaan, kekeliruan dan kesedihan. Terutama wanita, kerana wanita adalah yang paling menyakitkan.

Bermula dari PHP-in, disakiti, ditinggalkan. Tidak sedikit wanita yang terpaksa turun naik dalam mencari cinta sejati.

Ini memang tidak mudah, tetapi ada beberapa perkara yang menjadikan wanita itu kuat dan tidak kecewa untuk jangka masa yang lama.

1. Wanita Yang Tidak Menghakimi Dirinya

Wanita yang tidak menyalahkan dirinya apabila hatinya hancur. Walaupun lelaki itu berpindah ke hati lain tidak akan rasa kurang sempurna, cuma lelaki itu tidak bersyukur.

2. Wanita Yang Boleh Menerima Pasangannya Dengan Baik

Wanita yang tidak kecewa itu ternyata dapat menerima pasangannya dengan baik. Apabila dia tahu pasangannya ada kekurangan, ia tidak membuatkan dia pergi dan berpindah ke hati lain.

3. Berdikari

Wanita yang berdikari dan boleh menafkahi diri sendiri adalah wanita yang tegar yang akan terus berusaha bangkit apabila mereka berada di titik rendah.

4. Boleh Tetapkan Keutamaan Dengan Baik

Keutamaan boleh berubah, walaupun dia tidak mempunyai pasangan dia menjadikan keutamaannya adalah pekerjaan atau pendidikan dan ia boleh menjadi impiannya.

5. Boleh Membahagiakan Dirinya

Wanita yang tidak mudah patah hati adalah wanita yang boleh membahagiakan dirinya.

Dia tidak bergantung kepada orang lain dan sentiasa mencari cara untuk membahagiakan dirinya.

5 Tanda Anda Bergaduh Dengan Dia Telah Menguatkan Cinta Anda

Semua perhubungan mesti ada masalah, dan setiap perhubungan mesti ada pertengkaran dan pergaduhan.

Perbezaan pendapat pasti akan berlaku dalam sesebuah perhubungan, namun setiap perhubungan mempunyai peluang untuk menjadi lebih harmoni dari semasa ke semasa.

Sentiasa ada jurang untuk mendapatkan hubungan yang harmoni dan baik.

Walaupun anda sering bergaduh, ini adalah bukti bahawa pergaduhan yang anda hadapi semakin kuat, bukan menyebabkan kemusnahan.

1. Tiada Dendam

Anda dan pasangan anda tidak menamatkan pergaduhan dengan dendam.

Sebaliknya, anda belajar untuk mendengar pendapat masing-masing supaya hubungan anda menjadi lebih kukuh.

2. Jangan Ulangi Kesilapan Yang Sama

Jika anda pernah bergaduh tentang perkara ini sebelum ini, maka pada masa hadapan anda tidak perlu bergaduh dengan masalah yang sama lagi.

Supaya hubungan silaturrahim menjadi lebih baik dan akan terus terjaga.

3. Menyelesaikan Masalah Secara Terus

Setiap kali ada masalah, mereka berdua tidak mendiamkan masalah itu, mereka hanya berehat seketika, selepas itu mereka segera berbincang dan mencari jalan keluar.

4. Tiada Selekoh

Apabila anda berbeza, anda boleh menghormati dan tidak menundukkan.

5. Sentiasa Ketawa Bersama

Walaupun ia perkara remeh, pasangan anda tidak kehilangan cara untuk sentiasa membahagiakan anda.

Supaya hubungan yang membawa bahagia itu pasti berkekalan dan berkekalan.


Related posts of "Berdiam Diri Antara Satu Sama Lain Apabila Ada Masalah Dalam Perhubungan Lebih Bahaya Daripada Curang"

Hanya Ada Satu Bukti Dalam Mimpi

Ingatlah bahawa hidup bergantung pada 3 perkara iaitu tindakan, komitmen dan prinsip. Jika kita mampu melakukan tiga perkara ini, jelas sekali impian yang telah kita ukir indah selama ini mampu membuatkan kita tersenyum. Walaupun orang selalu mencemuh kerana menganggap mimpi seperti dongeng sekejap, kita tidak perlu berkecil hati kerana orang lain hanya akan melihat hasilnya...

5 Petua Menjalin Hubungan Tidak Matang untuk Kekal Bahagia

Setiap orang mempunyai sifat yang berbeza, dan kita tidak boleh mengubah sifat seseorang dengan cepat. Seseorang itu akan dikatakan matang dari segi emosi dan mental bukan mengikut usianya. Kerana semua itu timbul dari proses kehidupan. Lebih-lebih lagi jika anda menjalinkan hubungan dengan seseorang yang lebih muda, juga tidak matang dari segi emosi dan mental, sudah...

Tahap-Tahap Yang Akan Dialami Oleh Setiap Orang Dalam Sesuatu Perhubungan

Jatuh cinta membuat seseorang berubah, dan perubahan ini berlaku secara fizikal dan mental. Secara amnya, semua pasangan akan melalui beberapa peringkat ini. Untuk tiba di peringkat perhubungan yang kukuh, ternyata terdapat beberapa peringkat yang dilalui oleh setiap orang. 1. Fasa Terpesona Tanpa rasa tertarik dan terpesona dengan orang lain tidak akan mudah untuk jatuh cinta....

Jika Anda Berasa Dengki Kepada Orang Lain, Atasi Cara Ini Supaya Anda Tidak Tertekan

Setiap orang mempunyai perasaan dengki, tetapi jika dibiarkan ia akan menyebabkan hidup kita tidak selesa dan tidak bahagia. Iri hati disebabkan oleh tidak yakin dan merasakan orang lain mempunyai kelebihan yang tidak anda miliki. Jika itu berlaku, lebih baik berurusan dengan ini. 1. Ketahui puncanya Perkara pertama untuk mengatasi cemburu, anda mesti tahu apa sebabnya...