Berdiam Diri Antara Satu Sama Lain Apabila Ada Masalah Dalam Perhubungan Lebih Bahaya Daripada Curang

Posted on

Berlaku perang dingin, rasa mencucuk-cucuk, sebab walaupun sebumbung, walaupun sekatil, tapi tak nak bertegur sapa.

Ternyata jika dibiarkan, ia akan lebih bahaya daripada kekafiran. Lama kelamaan hubungan akan semakin jauh, mungkin mereka tidak akan mengambil berat antara satu sama lain.

Berdiam diri apabila ada masalah sebenarnya boleh melebihi perselingkuhan, ini termasuk:

1. Masalah Tidak Akan Keluar

Semakin diam masalah tidak akan selesai kerana diam sebenarnya akan menghalang jalan keluar untuk mencari penyelesaian.

Lebih-lebih lagi jika masalah itu berpunca daripada perselisihan faham, sudah tentu akan menimbulkan rasa benci kepada pasangan.

2. Ada rasa tidak ambil peduli

Jika dibiarkan, tindakan berdiam diri dengan pasangan hanya akan menimbulkan perasaan tidak mengambil berat antara satu sama lain.

Perasaan lalai, jahil malah akan merosakkan hubungan jika tidak segera dibaiki.

3. Membangkitkan Sikap Negatif

Tabiat yang boleh merosakkan perhubungan ialah sikap negatif, perbuatan berdiam diri akan membawa kepada sikap negatif yang tidak menyenangkan.

Perasaan keliru, sakit hati dan lain-lain perkara negatif akan menghantui sehingga hilang rasa percaya pada pasangan.

Ini adalah 5 jenis wanita tegar yang tidak mudah patah hati dan larut dalam kesedihan

Bercerita tentang cinta memang tidak terlepas dari kesedihan, kekecewaan, kekeliruan dan kesedihan. Terutama wanita, kerana wanita adalah yang paling menyakitkan.

Bermula dari PHP-in, disakiti, ditinggalkan. Tidak sedikit wanita yang terpaksa turun naik dalam mencari cinta sejati.

Ini memang tidak mudah, tetapi ada beberapa perkara yang menjadikan wanita itu kuat dan tidak kecewa untuk jangka masa yang lama.

1. Wanita Yang Tidak Menghakimi Dirinya

Wanita yang tidak menyalahkan dirinya apabila hatinya hancur. Walaupun lelaki itu berpindah ke hati lain tidak akan rasa kurang sempurna, cuma lelaki itu tidak bersyukur.

2. Wanita Yang Boleh Menerima Pasangannya Dengan Baik

Wanita yang tidak kecewa itu ternyata dapat menerima pasangannya dengan baik. Apabila dia tahu pasangannya ada kekurangan, ia tidak membuatkan dia pergi dan berpindah ke hati lain.

3. Berdikari

Wanita yang berdikari dan boleh menafkahi diri sendiri adalah wanita yang tegar yang akan terus berusaha bangkit apabila mereka berada di titik rendah.

4. Boleh Tetapkan Keutamaan Dengan Baik

Keutamaan boleh berubah, walaupun dia tidak mempunyai pasangan dia menjadikan keutamaannya adalah pekerjaan atau pendidikan dan ia boleh menjadi impiannya.

5. Boleh Membahagiakan Dirinya

Wanita yang tidak mudah patah hati adalah wanita yang boleh membahagiakan dirinya.

Dia tidak bergantung kepada orang lain dan sentiasa mencari cara untuk membahagiakan dirinya.

5 Tanda Anda Bergaduh Dengan Dia Telah Menguatkan Cinta Anda

Semua perhubungan mesti ada masalah, dan setiap perhubungan mesti ada pertengkaran dan pergaduhan.

Perbezaan pendapat pasti akan berlaku dalam sesebuah perhubungan, namun setiap perhubungan mempunyai peluang untuk menjadi lebih harmoni dari semasa ke semasa.

Sentiasa ada jurang untuk mendapatkan hubungan yang harmoni dan baik.

Walaupun anda sering bergaduh, ini adalah bukti bahawa pergaduhan yang anda hadapi semakin kuat, bukan menyebabkan kemusnahan.

1. Tiada Dendam

Anda dan pasangan anda tidak menamatkan pergaduhan dengan dendam.

Sebaliknya, anda belajar untuk mendengar pendapat masing-masing supaya hubungan anda menjadi lebih kukuh.

2. Jangan Ulangi Kesilapan Yang Sama

Jika anda pernah bergaduh tentang perkara ini sebelum ini, maka pada masa hadapan anda tidak perlu bergaduh dengan masalah yang sama lagi.

Supaya hubungan silaturrahim menjadi lebih baik dan akan terus terjaga.

3. Menyelesaikan Masalah Secara Terus

Setiap kali ada masalah, mereka berdua tidak mendiamkan masalah itu, mereka hanya berehat seketika, selepas itu mereka segera berbincang dan mencari jalan keluar.

4. Tiada Selekoh

Apabila anda berbeza, anda boleh menghormati dan tidak menundukkan.

5. Sentiasa Ketawa Bersama

Walaupun ia perkara remeh, pasangan anda tidak kehilangan cara untuk sentiasa membahagiakan anda.

Supaya hubungan yang membawa bahagia itu pasti berkekalan dan berkekalan.


Related posts of "Berdiam Diri Antara Satu Sama Lain Apabila Ada Masalah Dalam Perhubungan Lebih Bahaya Daripada Curang"

Tanda-Tanda Lelaki Sudah Bersedia Untuk Berkahwin

Banyak perkara yang perlu dipertimbangkan ketika membuat keputusan untuk berkahwin. Terdapat banyak pertimbangan yang perlu dipertimbangkan terutamanya sebagai seorang wanita. Berikut adalah tanda-tanda lelaki anda sudah bersedia untuk berkahwin dan dia layak untuk diperkenalkan kepada ibu bapa anda. 1. Lelaki Stabil Lelaki yang mempunyai lelaki yang stabil dari segi kewangan dan emosi nampaknya mampu memberikan...

Perkara Yang Paling Lelaki Hargai Dari Seorang Wanita Yang Bakal Menjadi Isterinya

Lelaki yang memutuskan untuk berkahwin pastinya melalui pelbagai perkara, salah satunya pertimbangan dan sudah tahu tentang calon. Wanita yang mempunyai sifat-sifat tersebut pastinya tidak akan diabaikan dan sesuai dijadikan isteri. Ternyata 5 perkara ini paling diminati oleh lelaki dari wanita yang ingin berkahwin. 1. Penampilannya Sopan Wanita yang sentiasa berpakaian sopan, kemas, bersih dan tidak...

Hanya Dengan Melihat Ke Dalam Mata Seseorang Anda Boleh Membaca Fikiran Mereka

Semua benda boleh dirasai dan dilihat melalui mata. Kerana mata adalah jendela jiwa, setiap pergerakan bola mata mempunyai makna. Kerana mata akan bergerak apabila memikirkan sesuatu, maka bagaimana pula cara membaca fikiran seseorang melalui fikiran. Ini caranya: 1. Pergerakan Mata ke Kiri Atas Apabila anda bercakap dengan seseorang dan mata mereka beralih ke kiri atas,...

Tanda Bahawa Pasangan Anda Adalah Kawan Baik Anda

Tiada yang lebih membahagiakan selain mempunyai pasangan melainkan perasaan sahabat. Ketika sedih, kecewa dan keadaan yang paling teruk pasti yang diperlukan adalah seorang sahabat. Jika dapat menjadikan pasangan sebagai kawan maka sudah pasti hubungan itu akan bahagia. Terdapat beberapa tanda yang boleh anda perhatikan bahawa pasangan anda berpotensi menjadi kawan baik anda. 1. Boleh Berbincang...