Tanda Bahawa Pasangan Anda Adalah Kawan Baik Anda

Posted on

Tiada yang lebih membahagiakan selain mempunyai pasangan melainkan perasaan sahabat. Ketika sedih, kecewa dan keadaan yang paling teruk pasti yang diperlukan adalah seorang sahabat.

Jika dapat menjadikan pasangan sebagai kawan maka sudah pasti hubungan itu akan bahagia. Terdapat beberapa tanda yang boleh anda perhatikan bahawa pasangan anda berpotensi menjadi kawan baik anda.

1. Boleh Berbincang Apa Sahaja
Apa sahaja yang anda boleh berbincang dengannya secara bebas, tanpa rasa takut dihakimi. Justeru dia berpotensi untuk menjadi kawan baik anda kerana dia sangat memahami anda dan anda selesa dengan sebarang cerita dengannya.

Baca juga: Jika Anda Berasa Dengki Kepada Orang Lain, Atasi Cara Ini Supaya Anda Tidak Tertekan

2. Sokong anda
Selagi apa yang anda lakukan itu baik dan betul, maka dia akan menjadi orang pertama yang akan sentiasa menyokong anda.

3. Rasa Selesa Bersama Dia
Bila dekat awak rasa selesa dan bila jauh awak masih rasa selamat. Anda percaya dan percaya bahawa dia boleh menjaga hati dan perasaannya untuk anda.

Jangan tergesa-gesa putus cinta, ini 5 tanda anda dan dia masih menaruh harapan bahagia

Ada beberapa perkara yang menyebabkan sesebuah perhubungan itu gagal, kadang-kadang walaupun anda cuba mengekalkannya, anda masih tidak dapat.

Tetapi jika anda masih mendapati ini dalam hubungan anda, lebih baik jangan berpisah, kerana hubungan anda masih berbaloi untuk dipertahankan.

Jika anda masih mengalami 4 perkara ini dalam perhubungan anda, bermakna anda masih boleh menjalinkan hubungan yang baik dan akan bahagia.

1. Masih dalam komunikasi yang baik
Walaupun anda sering kecewa, sudah berasa bosan, cuba lebih terbuka, bercakap tentang perasaan anda.

Buang ego, dengar sesama sendiri, barulah hubungan masih boleh diperbaiki.

2. Rasa Lebih Bahagia
Walaupun anda sering bergaduh, anda berdua merasakan hubungan anda lebih bahagia.

3. Masih Ingin Menghabiskan Masa Bersama
Jika anda tidak mempunyai perasaan maka anda pasti tidak mahu meluangkan masa bersamanya.

Tetapi jika anda masih mahu bersamanya, itu bermakna hubungan anda masih berbaloi untuk dijaga.

4. Adakah Perasaan Cinta Anda Masih Ada?
Tanya diri anda sama ada perasaan cinta anda masih ada. Adakah anda masih merinduinya walaupun anda bergaduh besar dengannya.

5. Masih Ingin Bertahan
Hubungan boleh bertahan jika anda berdua ingin mengekalkan hubungan.

Walaupun sering bergaduh, tidak pernah terlintas di fikiran mereka mahu berpisah dengannya.

Untuk perkahwinan yang kekal, anda mesti berusaha untuk 5 perkara ini

Dalam setiap perhubungan selalu ada masalah yang perlu diselesaikan. Tetapi itu tidak bermakna masalah itu boleh menyebabkan kemusnahan.

Anda masih boleh mengekalkan hubungan anda walaupun kadangkala dilanda pelbagai masalah. Ada perkara yang perlu anda perjuangkan agar hubungan anda berjalan lancar tanpa halangan.

1. Jujur Tentang Perasaan Anda
Jangan simpan perasaan, awak kena jujur. Anda harus dapat menyalurkan tenaga anda dan meluahkan semua emosi anda.

Bercakap dengan pasangan anda tentang apa sahaja yang anda rasa akan menjadikan hubungan anda kekal.

2. Menyatakan Niat
Setiap orang mempunyai keinginan dalam hubungan mereka, anda mesti berani untuk menguatkan niat dan keinginan anda dalam hubungan yang lama sebelum mengambil langkah yang lebih serius.

3. Berikan Ruang Peribadi Rakan Kongsi Anda
Hormati pasangan anda, ada perkara yang anda mesti hormati dan beri dia ruang peribadi. Jika anda boleh memberinya ruang, dia akan lebih merindui anda.

4. Komitmen
Anda mesti boleh komited dengan pilihan anda, anda mesti boleh menentukan apa yang telah anda pilih jika anda ingin mempunyai hubungan yang berkekalan.

5. Sentiasa berhubung
Pasangan yang sentiasa menjaga komunikasi boleh memastikan hubungan akan menjadi sihat.

Kerana mereka menjaga komunikasi agar hubungan itu kekal dan bahagia.

Related posts of "Tanda Bahawa Pasangan Anda Adalah Kawan Baik Anda"

Tanda-Tanda Lelaki Sudah Bersedia Untuk Berkahwin

Banyak perkara yang perlu dipertimbangkan ketika membuat keputusan untuk berkahwin. Terdapat banyak pertimbangan yang perlu dipertimbangkan terutamanya sebagai seorang wanita. Berikut adalah tanda-tanda lelaki anda sudah bersedia untuk berkahwin dan dia layak untuk diperkenalkan kepada ibu bapa anda. 1. Lelaki Stabil Lelaki yang mempunyai lelaki yang stabil dari segi kewangan dan emosi nampaknya mampu memberikan...

5 Petua Menjalin Hubungan Tidak Matang untuk Kekal Bahagia

Setiap orang mempunyai sifat yang berbeza, dan kita tidak boleh mengubah sifat seseorang dengan cepat. Seseorang itu akan dikatakan matang dari segi emosi dan mental bukan mengikut usianya. Kerana semua itu timbul dari proses kehidupan. Lebih-lebih lagi jika anda menjalinkan hubungan dengan seseorang yang lebih muda, juga tidak matang dari segi emosi dan mental, sudah...

Sifat Wanita Yang Buat Lelaki Benci Walaupun Dia Sangat Cantik

Kecantikan bukan hanya dilihat dari fizikal, kerana yang paling berpengaruh adalah sifat dan perwatakan. Seseorang itu akan bertahan apabila dia mempunyai sifat dan budi pekerti yang baik, secantik mana pun dia, jika dia mempunyai sifat buruk, dia tidak akan disenangi. Inilah antara ciri-ciri wanita yang dibenci lelaki walaupun sangat cantik. 1. Mengatakan Anda Tidak Akan...

Tahap-Tahap Yang Akan Dialami Oleh Setiap Orang Dalam Sesuatu Perhubungan

Jatuh cinta membuat seseorang berubah, dan perubahan ini berlaku secara fizikal dan mental. Secara amnya, semua pasangan akan melalui beberapa peringkat ini. Untuk tiba di peringkat perhubungan yang kukuh, ternyata terdapat beberapa peringkat yang dilalui oleh setiap orang. 1. Fasa Terpesona Tanpa rasa tertarik dan terpesona dengan orang lain tidak akan mudah untuk jatuh cinta....