Tanda Bahawa Pasangan Anda Adalah Kawan Baik Anda

Posted on

Tiada yang lebih membahagiakan selain mempunyai pasangan melainkan perasaan sahabat. Ketika sedih, kecewa dan keadaan yang paling teruk pasti yang diperlukan adalah seorang sahabat.

Jika dapat menjadikan pasangan sebagai kawan maka sudah pasti hubungan itu akan bahagia. Terdapat beberapa tanda yang boleh anda perhatikan bahawa pasangan anda berpotensi menjadi kawan baik anda.

1. Boleh Berbincang Apa Sahaja
Apa sahaja yang anda boleh berbincang dengannya secara bebas, tanpa rasa takut dihakimi. Justeru dia berpotensi untuk menjadi kawan baik anda kerana dia sangat memahami anda dan anda selesa dengan sebarang cerita dengannya.

Baca juga: Jika Anda Berasa Dengki Kepada Orang Lain, Atasi Cara Ini Supaya Anda Tidak Tertekan

2. Sokong anda
Selagi apa yang anda lakukan itu baik dan betul, maka dia akan menjadi orang pertama yang akan sentiasa menyokong anda.

3. Rasa Selesa Bersama Dia
Bila dekat awak rasa selesa dan bila jauh awak masih rasa selamat. Anda percaya dan percaya bahawa dia boleh menjaga hati dan perasaannya untuk anda.

Jangan tergesa-gesa putus cinta, ini 5 tanda anda dan dia masih menaruh harapan bahagia

Ada beberapa perkara yang menyebabkan sesebuah perhubungan itu gagal, kadang-kadang walaupun anda cuba mengekalkannya, anda masih tidak dapat.

Tetapi jika anda masih mendapati ini dalam hubungan anda, lebih baik jangan berpisah, kerana hubungan anda masih berbaloi untuk dipertahankan.

Jika anda masih mengalami 4 perkara ini dalam perhubungan anda, bermakna anda masih boleh menjalinkan hubungan yang baik dan akan bahagia.

1. Masih dalam komunikasi yang baik
Walaupun anda sering kecewa, sudah berasa bosan, cuba lebih terbuka, bercakap tentang perasaan anda.

Buang ego, dengar sesama sendiri, barulah hubungan masih boleh diperbaiki.

2. Rasa Lebih Bahagia
Walaupun anda sering bergaduh, anda berdua merasakan hubungan anda lebih bahagia.

3. Masih Ingin Menghabiskan Masa Bersama
Jika anda tidak mempunyai perasaan maka anda pasti tidak mahu meluangkan masa bersamanya.

Tetapi jika anda masih mahu bersamanya, itu bermakna hubungan anda masih berbaloi untuk dijaga.

4. Adakah Perasaan Cinta Anda Masih Ada?
Tanya diri anda sama ada perasaan cinta anda masih ada. Adakah anda masih merinduinya walaupun anda bergaduh besar dengannya.

5. Masih Ingin Bertahan
Hubungan boleh bertahan jika anda berdua ingin mengekalkan hubungan.

Walaupun sering bergaduh, tidak pernah terlintas di fikiran mereka mahu berpisah dengannya.

Untuk perkahwinan yang kekal, anda mesti berusaha untuk 5 perkara ini

Dalam setiap perhubungan selalu ada masalah yang perlu diselesaikan. Tetapi itu tidak bermakna masalah itu boleh menyebabkan kemusnahan.

Anda masih boleh mengekalkan hubungan anda walaupun kadangkala dilanda pelbagai masalah. Ada perkara yang perlu anda perjuangkan agar hubungan anda berjalan lancar tanpa halangan.

1. Jujur Tentang Perasaan Anda
Jangan simpan perasaan, awak kena jujur. Anda harus dapat menyalurkan tenaga anda dan meluahkan semua emosi anda.

Bercakap dengan pasangan anda tentang apa sahaja yang anda rasa akan menjadikan hubungan anda kekal.

2. Menyatakan Niat
Setiap orang mempunyai keinginan dalam hubungan mereka, anda mesti berani untuk menguatkan niat dan keinginan anda dalam hubungan yang lama sebelum mengambil langkah yang lebih serius.

3. Berikan Ruang Peribadi Rakan Kongsi Anda
Hormati pasangan anda, ada perkara yang anda mesti hormati dan beri dia ruang peribadi. Jika anda boleh memberinya ruang, dia akan lebih merindui anda.

4. Komitmen
Anda mesti boleh komited dengan pilihan anda, anda mesti boleh menentukan apa yang telah anda pilih jika anda ingin mempunyai hubungan yang berkekalan.

5. Sentiasa berhubung
Pasangan yang sentiasa menjaga komunikasi boleh memastikan hubungan akan menjadi sihat.

Kerana mereka menjaga komunikasi agar hubungan itu kekal dan bahagia.

Related posts of "Tanda Bahawa Pasangan Anda Adalah Kawan Baik Anda"

Jika Anda Berasa Dengki Kepada Orang Lain, Atasi Cara Ini Supaya Anda Tidak Tertekan

Setiap orang mempunyai perasaan dengki, tetapi jika dibiarkan ia akan menyebabkan hidup kita tidak selesa dan tidak bahagia. Iri hati disebabkan oleh tidak yakin dan merasakan orang lain mempunyai kelebihan yang tidak anda miliki. Jika itu berlaku, lebih baik berurusan dengan ini. 1. Ketahui puncanya Perkara pertama untuk mengatasi cemburu, anda mesti tahu apa sebabnya...

Berdiam Diri Antara Satu Sama Lain Apabila Ada Masalah Dalam Perhubungan Lebih Bahaya Daripada Curang

Berlaku perang dingin, rasa mencucuk-cucuk, sebab walaupun sebumbung, walaupun sekatil, tapi tak nak bertegur sapa. Ternyata jika dibiarkan, ia akan lebih bahaya daripada kekafiran. Lama kelamaan hubungan akan semakin jauh, mungkin mereka tidak akan mengambil berat antara satu sama lain. Berdiam diri apabila ada masalah sebenarnya boleh melebihi perselingkuhan, ini termasuk: 1. Masalah Tidak Akan...

Petua untuk Membebaskan Diri Anda daripada Dendam

Perasaan dendam biasanya disebabkan oleh rasa sakit hati yang terpendam yang bertukar menjadi benci. Walaupun kadangkala tidak kelihatan tetapi jika dibiarkan ia akan menjadi penyakit hati dan memberi kesan buruk kepada badan. Jadi tiada cara lain untuk menghilangkan rasa dendam dengan memaafkan dan melepaskan agar hidup kita tidak terbelenggu dalam kehidupan. Inilah cara untuk membebaskan...

Menyebabkan Seseorang Masih Merasa Sendiri Walaupun Anda Mempunyai Pasangan

Menyebabkan Seseorang Masih Merasa Sendiri Walaupun Anda Mempunyai Pasangan Memiliki pasangan tidak menjamin untuk mengelak kesunyian, ramai antara mereka yang sudah berkahwin tetapi masih berasa sunyi. Sudah keseorangan tetapi masih terasa keseorangan. Terasa sangat sunyi walaupun bersama, ternyata ada puncanya, antaranya: 1. Tidak Seperti Yang Dijangkakan Apabila seseorang itu tidak mendapat sesuatu yang menepati jangkaan,...