Tanda Bahawa Pasangan Anda Adalah Kawan Baik Anda

Posted on

Tiada yang lebih membahagiakan selain mempunyai pasangan melainkan perasaan sahabat. Ketika sedih, kecewa dan keadaan yang paling teruk pasti yang diperlukan adalah seorang sahabat.

Jika dapat menjadikan pasangan sebagai kawan maka sudah pasti hubungan itu akan bahagia. Terdapat beberapa tanda yang boleh anda perhatikan bahawa pasangan anda berpotensi menjadi kawan baik anda.

1. Boleh Berbincang Apa Sahaja
Apa sahaja yang anda boleh berbincang dengannya secara bebas, tanpa rasa takut dihakimi. Justeru dia berpotensi untuk menjadi kawan baik anda kerana dia sangat memahami anda dan anda selesa dengan sebarang cerita dengannya.

Baca juga: Jika Anda Berasa Dengki Kepada Orang Lain, Atasi Cara Ini Supaya Anda Tidak Tertekan

2. Sokong anda
Selagi apa yang anda lakukan itu baik dan betul, maka dia akan menjadi orang pertama yang akan sentiasa menyokong anda.

3. Rasa Selesa Bersama Dia
Bila dekat awak rasa selesa dan bila jauh awak masih rasa selamat. Anda percaya dan percaya bahawa dia boleh menjaga hati dan perasaannya untuk anda.

Jangan tergesa-gesa putus cinta, ini 5 tanda anda dan dia masih menaruh harapan bahagia

Ada beberapa perkara yang menyebabkan sesebuah perhubungan itu gagal, kadang-kadang walaupun anda cuba mengekalkannya, anda masih tidak dapat.

Tetapi jika anda masih mendapati ini dalam hubungan anda, lebih baik jangan berpisah, kerana hubungan anda masih berbaloi untuk dipertahankan.

Jika anda masih mengalami 4 perkara ini dalam perhubungan anda, bermakna anda masih boleh menjalinkan hubungan yang baik dan akan bahagia.

1. Masih dalam komunikasi yang baik
Walaupun anda sering kecewa, sudah berasa bosan, cuba lebih terbuka, bercakap tentang perasaan anda.

Buang ego, dengar sesama sendiri, barulah hubungan masih boleh diperbaiki.

2. Rasa Lebih Bahagia
Walaupun anda sering bergaduh, anda berdua merasakan hubungan anda lebih bahagia.

3. Masih Ingin Menghabiskan Masa Bersama
Jika anda tidak mempunyai perasaan maka anda pasti tidak mahu meluangkan masa bersamanya.

Tetapi jika anda masih mahu bersamanya, itu bermakna hubungan anda masih berbaloi untuk dijaga.

4. Adakah Perasaan Cinta Anda Masih Ada?
Tanya diri anda sama ada perasaan cinta anda masih ada. Adakah anda masih merinduinya walaupun anda bergaduh besar dengannya.

5. Masih Ingin Bertahan
Hubungan boleh bertahan jika anda berdua ingin mengekalkan hubungan.

Walaupun sering bergaduh, tidak pernah terlintas di fikiran mereka mahu berpisah dengannya.

Untuk perkahwinan yang kekal, anda mesti berusaha untuk 5 perkara ini

Dalam setiap perhubungan selalu ada masalah yang perlu diselesaikan. Tetapi itu tidak bermakna masalah itu boleh menyebabkan kemusnahan.

Anda masih boleh mengekalkan hubungan anda walaupun kadangkala dilanda pelbagai masalah. Ada perkara yang perlu anda perjuangkan agar hubungan anda berjalan lancar tanpa halangan.

1. Jujur Tentang Perasaan Anda
Jangan simpan perasaan, awak kena jujur. Anda harus dapat menyalurkan tenaga anda dan meluahkan semua emosi anda.

Bercakap dengan pasangan anda tentang apa sahaja yang anda rasa akan menjadikan hubungan anda kekal.

2. Menyatakan Niat
Setiap orang mempunyai keinginan dalam hubungan mereka, anda mesti berani untuk menguatkan niat dan keinginan anda dalam hubungan yang lama sebelum mengambil langkah yang lebih serius.

3. Berikan Ruang Peribadi Rakan Kongsi Anda
Hormati pasangan anda, ada perkara yang anda mesti hormati dan beri dia ruang peribadi. Jika anda boleh memberinya ruang, dia akan lebih merindui anda.

4. Komitmen
Anda mesti boleh komited dengan pilihan anda, anda mesti boleh menentukan apa yang telah anda pilih jika anda ingin mempunyai hubungan yang berkekalan.

5. Sentiasa berhubung
Pasangan yang sentiasa menjaga komunikasi boleh memastikan hubungan akan menjadi sihat.

Kerana mereka menjaga komunikasi agar hubungan itu kekal dan bahagia.

Related posts of "Tanda Bahawa Pasangan Anda Adalah Kawan Baik Anda"

Menyebabkan Seseorang Masih Merasa Sendiri Walaupun Anda Mempunyai Pasangan

Menyebabkan Seseorang Masih Merasa Sendiri Walaupun Anda Mempunyai Pasangan Memiliki pasangan tidak menjamin untuk mengelak kesunyian, ramai antara mereka yang sudah berkahwin tetapi masih berasa sunyi. Sudah keseorangan tetapi masih terasa keseorangan. Terasa sangat sunyi walaupun bersama, ternyata ada puncanya, antaranya: 1. Tidak Seperti Yang Dijangkakan Apabila seseorang itu tidak mendapat sesuatu yang menepati jangkaan,...

Kalau Suami Berani Main Tangan, Lebih Baik Pergi

Bukan senang untuk menjalinkan hubungan, apatah lagi perkahwinan. Perkahwinan adalah ibadah yang paling lama dan penuh cabaran. Jika anda tidak dapat mengekalkan dan mengharungi pelbagai masalah dengan betul, anda akhirnya akan memilih untuk berpisah. Sebagai seorang wanita, dia selalu dianggap lemah dan tidak berdaya, mungkin itu yang menyebabkan seorang suami menjadi ringan tulang dan berani...

Hanya Dengan Melihat Ke Dalam Mata Seseorang Anda Boleh Membaca Fikiran Mereka

Semua benda boleh dirasai dan dilihat melalui mata. Kerana mata adalah jendela jiwa, setiap pergerakan bola mata mempunyai makna. Kerana mata akan bergerak apabila memikirkan sesuatu, maka bagaimana pula cara membaca fikiran seseorang melalui fikiran. Ini caranya: 1. Pergerakan Mata ke Kiri Atas Apabila anda bercakap dengan seseorang dan mata mereka beralih ke kiri atas,...

Hanya Ada Satu Bukti Dalam Mimpi

Ingatlah bahawa hidup bergantung pada 3 perkara iaitu tindakan, komitmen dan prinsip. Jika kita mampu melakukan tiga perkara ini, jelas sekali impian yang telah kita ukir indah selama ini mampu membuatkan kita tersenyum. Walaupun orang selalu mencemuh kerana menganggap mimpi seperti dongeng sekejap, kita tidak perlu berkecil hati kerana orang lain hanya akan melihat hasilnya...