Tahap-Tahap Yang Akan Dialami Oleh Setiap Orang Dalam Sesuatu Perhubungan

Posted on

Jatuh cinta membuat seseorang berubah, dan perubahan ini berlaku secara fizikal dan mental. Secara amnya, semua pasangan akan melalui beberapa peringkat ini.

Untuk tiba di peringkat perhubungan yang kukuh, ternyata terdapat beberapa peringkat yang dilalui oleh setiap orang.

1. Fasa Terpesona
Tanpa rasa tertarik dan terpesona dengan orang lain tidak akan mudah untuk jatuh cinta.

Kerana yang membuat seseorang menjadi gila adalah terpesona. Apabila anda terpesona, seseorang tidak akan berhenti memikirkan orang itu.

2. Fasa Selesa
Selepas terpesona anda akan tiba pada rasa selesa, kerana tidak ada gunanya terpesona jika anda tidak mendapat rasa selesa.

Anda akan rasa lebih selesa dan tenang apabila bersamanya.

3. Fasa Pemikiran Hubungan
Apabila anda berasa selesa, anda datang ke peringkat memikirkan komitmen dan masa depan. Anda akan bertanya tentang hubungan yang lebih serius.

4. Fasa Rasa Damai
Apabila anda serius menjalinkan hubungan, anda akan sampai ke fasa kedamaian. Kerana anda sudah tahu baik, kongsi dan tapis apa sahaja yang akan diperkatakan kepada pasangan anda.

5. Fasa Stabil
Apabila ada kepercayaan dalam sesuatu perhubungan, hubungan akan menjadi seimbang.

Menjaga dan memberikan sokongan emosi.

3 Petua Melembapkan Emosi Pasangan Anda Supaya Tidak Sering Bergaduh

Semua perhubungan mesti pernah mengalami pergaduhan, tetapi jika terlalu kerap ia juga tidak baik untuk perhubungan. Kerana hubungan yang sihat walau bergaduh takkan pernah melepasi batas.

Tapi kalau perkara remeh dan kecil mudah bergaduh, mungkin ada perkara yang perlu diubah. Kerana salah seorang daripada mereka terpaksa mengalah, mereka tidak boleh sama-sama emosi.

Sekiranya anda benar-benar mahukan hubungan yang berkekalan, anda harus dapat mengurangkan emosi pasangan anda.

1. Minta maaf
Sesiapa yang merasakan dirinya salah cuba mengaku. Jangan sesekali mementingkan diri sendiri dan tidak mahu meminta maaf kepada pasangan apabila kedudukan anda salah.

2. Bercakap Jujur
Walaupun pasangan anda salah, anda perlu bercakap tentang bagaimana tindakannya menyakitkan dan mengecewakan anda.

Tetapi apa yang perlu dilihat adalah masa, jangan bercakap benar apabila dia emosi.

3. Bercakap pada Masa yang Tepat
Selepas beberapa ketika dan pasangan anda bertambah baik, tidak salah untuk bercakap tentang bagaimana hubungan anda.

Jika dirasakan sering bergaduh, anda akan tahu apa puncanya dan cari jalan penyelesaian agar hubungan itu bertambah baik.

3 Tanda Anda Telah Bertemu Lelaki Yang Tepat, Jangan Terlepas

Perasaan ragu-ragu cenderung menghantui kita, walaupun kita gembira kadang-kadang kita masih tertanya-tanya sama ada pasangan kita betul atau tidak.

Lebih-lebih lagi, anda sudah komited dan ingin menjalinkan hubungan yang serius.

Dilancarkan daripada pinkvilla.com (15/10), terdapat beberapa cara untuk mengetahui sama ada pasangan anda betul atau tidak.

Kalau dah jumpa lelaki macam ni maknanya dia orang yang betul, jangan membazir lagi.

1. Sentiasa ada untuk anda suka dan duka
Semua orang akan berada di samping kita apabila gembira apatah lagi berjaya. Tetapi tidak semua orang yang akan bersama kita di titik paling rendah.

Untuk mengetahui sama ada dia betul atau tidak, tanda yang paling jelas ialah dia akan sentiasa ada untuk anda dalam suka dan duka.

2. Anda adalah Matlamat
Baginya anda adalah matlamat, anda adalah orang yang dia cari. Perhubungan akan ada pasang surut tetapi dia tidak akan pergi, dia akan sentiasa menyokong anda dan akan sentiasa mencari anda.

3. Sentiasa Ambil Masa
Tidak kira sesibuk mana pun dia, dia akan sentiasa cuba meluangkan masa untuk anda.

Walaupun sekadar sembang atau call sekejap.

Bagi mereka yang baru pulih dari patah hati, ingat 4 perkara ini apabila anda ingin jatuh cinta semula

Bagi mereka yang baru pulih dari patah hati, ingat 4 perkara ini apabila anda ingin jatuh cinta semula

Related posts of "Tahap-Tahap Yang Akan Dialami Oleh Setiap Orang Dalam Sesuatu Perhubungan"

Sifat Wanita Yang Buat Lelaki Benci Walaupun Dia Sangat Cantik

Kecantikan bukan hanya dilihat dari fizikal, kerana yang paling berpengaruh adalah sifat dan perwatakan. Seseorang itu akan bertahan apabila dia mempunyai sifat dan budi pekerti yang baik, secantik mana pun dia, jika dia mempunyai sifat buruk, dia tidak akan disenangi. Inilah antara ciri-ciri wanita yang dibenci lelaki walaupun sangat cantik. 1. Mengatakan Anda Tidak Akan...

Menyebabkan Seseorang Masih Merasa Sendiri Walaupun Anda Mempunyai Pasangan

Menyebabkan Seseorang Masih Merasa Sendiri Walaupun Anda Mempunyai Pasangan Memiliki pasangan tidak menjamin untuk mengelak kesunyian, ramai antara mereka yang sudah berkahwin tetapi masih berasa sunyi. Sudah keseorangan tetapi masih terasa keseorangan. Terasa sangat sunyi walaupun bersama, ternyata ada puncanya, antaranya: 1. Tidak Seperti Yang Dijangkakan Apabila seseorang itu tidak mendapat sesuatu yang menepati jangkaan,...

Petua untuk Mencerdaskan Hati Anda Supaya Anda Boleh Keluar daripada Hubungan Romantik Tetapi Tidak Sihat

Semua pasangan mahu bahagia dan sentiasa kelihatan romantik, tetapi tidak semua hubungan yang kelihatan romantik itu boleh. Kadang-kadang hubungan itu tidak sihat. Walaupun setiap perhubungan perlu melalui pelbagai masalah, namun ia harus dihadapi bersama. Tapi kalau rasa tak sihat, mungkin lebih baik tamatkan sahaja. Ini adalah cara untuk menguatkan hati anda supaya anda boleh keluar...

Berdiam Diri Antara Satu Sama Lain Apabila Ada Masalah Dalam Perhubungan Lebih Bahaya Daripada Curang

Berlaku perang dingin, rasa mencucuk-cucuk, sebab walaupun sebumbung, walaupun sekatil, tapi tak nak bertegur sapa. Ternyata jika dibiarkan, ia akan lebih bahaya daripada kekafiran. Lama kelamaan hubungan akan semakin jauh, mungkin mereka tidak akan mengambil berat antara satu sama lain. Berdiam diri apabila ada masalah sebenarnya boleh melebihi perselingkuhan, ini termasuk: 1. Masalah Tidak Akan...