Sikap Pasangan Yang Menunjukkan Dia Tidak Serius Dengan Anda

Posted on

Apabila anda rapat dengan seseorang, anda berasa selesa, anda pasti ingin membawanya ke tahap yang lebih serius. Tetapi kadang-kadang sikapnya membuatkan anda keliru sama ada dia serius atau tidak.

Malah anda bimbang bahawa hubungan anda tidak boleh dipertaruhkan. Ternyata ada beberapa perkara yang boleh anda ketahui sama ada dia hanya bergurau atau serius tentang anda.

1. Berjuang Sendirian
Jika anda merasakan dia tidak pernah bergaduh dan anda seorang sahaja yang cuba melakukannya, maka anda sedar bahawa dia tidak begitu serius dengan anda.

2. Tidak Memperkenalkan Anda Kepada Keluarganya
Lelaki yang serius akan cuba mendekatkan anda dengan keluarganya.

Tetapi dia tidak pernah mempunyai inisiatif untuk memperkenalkan anda kepada keluarganya.

3. Tidak Dapat Memahami Anda
Sikapnya menunjukkan dia tidak berminat dengan hidup kamu, walaupun jika dia serius dia akan cuba mengenali kamu dengan baik dan pastinya akan cuba memahami kamu.

4. Mengabaikan Komunikasi
Lelaki yang bersikap acuh tak acuh, terlalu acuh tak acuh untuk peduli, bermakna dia tidak serius.

Kerana lelaki yang serius tidak akan membiarkan wanitanya risau, tunggu apatah lagi bersangka buruk tentangnya. Dia akan menjadikan komunikasi sebagai keutamaan jika ia serius.

5. Jangan Pernah Bercakap Tentang Masa Depan
Lelaki yang serius akan cuba meyakinkan anda dan sentiasa melibatkan anda. Baginya anda berada di masa depannya, jika anda tidak pernah bercakap tentang masa depan bermakna dia tidak serius.

5 Sikap Ini Menunjukkan Anda Sebenarnya Tidak Bersedia Untuk Menjalin Hubungan

Perhubungan berfungsi dengan baik apabila kedua-duanya cukup matang dari segi emosi dan memahami komitmen. Banyak aspek membawa kepada hubungan yang berkekalan, salah satunya adalah kematangan.

Kerana sikap pasangan yang tidak matang boleh merosakkan hubungan. Juga sikap dewasa boleh menangani masalah dengan baik, jadi hubungan tetap sihat.

Berikut adalah beberapa tanda bahawa anda belum cukup matang untuk menjalin hubungan.

1. Cemburu
Terlalu cemburu bukanlah perkara yang baik dalam perhubungan. Anda tidak akan mudah memberi kepercayaan kepada pasangan anda, jika anda tidak boleh memberi kepercayaan, hubungan itu pasti akan rosak.

2. Dendam dan Tidak Mahu Meminta Maaf
Apabila pasangan mereka melakukan kesilapan, mereka serta-merta jengkel dan akan diingati untuk jangka masa yang sangat lama.

Dan apabila anda membuat kesilapan, anda tidak mahu meminta maaf kepada pasangan anda.

3. Tidak sabar
Ketidaksabaran menunjukkan anda tidak bersedia untuk hubungan. Kerana segalanya memerlukan masa dan kesabaran jadi jangan minta semuanya dipermudahkan.

4. Cuba Mengubah Rakan Kongsi Anda
Berusaha untuk mengubah pasangan anda bukanlah sesuatu yang baik, walaupun salah satu punca anda jatuh cinta adalah kerana keperibadiannya.

5. Mementingkan diri sendiri
Sentiasa meletakkan diri anda di atas orang lain. Padahal perhubungan yang sihat memerlukan usaha bersama dan tidak boleh dilakukan oleh satu pihak sahaja.

Supaya anda tidak menyesal, inilah cara memilih pasangan yang betul sebelum berkahwin

Setiap orang mahukan pasangan yang betul, tetapi sebenarnya sangat sukar untuk mencari pasangan yang sesuai. Kerana ramai antara mereka yang sudah menjalinkan hubungan tetapi merasakan pasangan mereka bukanlah orang yang sesuai.

Supaya tidak menyesal anda perlu memilih sama ada dia betul atau tidak.

Walau bagaimanapun, terdapat beberapa perkara yang boleh anda lakukan untuk mencari pasangan yang sesuai. Ini caranya:

1. Mudah untuk anda hubungi
Pilih seseorang yang mudah dihubungi dan boleh berkomunikasi dengan anda.

Kerana lebih lama kita perlu berkomunikasi dengan pasangan.

2. Mempunyai Standard
Biasanya setiap orang mempunyai standard masing-masing, jadi pastikan anda tidak memilih pasangan yang terlalu menyimpang daripada standard keluarga atau masyarakat setempat anda.

3. Mesti Saling Menghormati
Anda tidak boleh menghabiskan masa dengan seseorang yang tidak boleh menghormati anda. Anda tidak boleh bersama seseorang yang tidak menghargai anda.

4. Boleh dipercayai
Adalah sangat penting untuk anda mencari seseorang yang boleh dipercayai. Sebab tak guna kahwin dengan orang yang tak boleh percaya.

5. Menghabiskan Masa Bersama
Pilih seseorang yang gembira untuk bersama anda dan seseorang yang akan meluangkan masa untuk anda.

Patah Hati Sebelum Menjadi? Lakukan Cara Ini Supaya Anda Boleh Move On

Dekat tak semestinya diada-adakan, perhatian tak semestinya sayang, selalu ada berita tak semestinya ada perasaan. Kini sudah sampai satu tahap di mana seseorang itu terlupa untuk meminta maaf atas kesilapannya.

Mereka mendekati seseorang, melayan mereka dengan baik, memberi lebih perhatian tetapi akhirnya mereka pergi begitu sahaja. Sesiapa pun akan rasa sakit hati.

Bair cepat move on, ada beberapa perkara yang perlu anda lakukan untuk cepat melupakan seseorang yang pada mulanya rapat dan kemudian menghilang.

1. Berhenti Berharap
Perkara yang paling menyakitkan adalah jangkaan yang anda buat sendiri. Simpan apa sahaja yang membuat anda mengingatinya.

2. Padamkan Mesej
Apabila anda berasa nostalgia, anda biasanya akan menatal mesej tersebut, oleh itu anda perlu berani memadamkan sembang tersebut supaya

Related posts of "Sikap Pasangan Yang Menunjukkan Dia Tidak Serius Dengan Anda"

Tahap-Tahap Yang Akan Dialami Oleh Setiap Orang Dalam Sesuatu Perhubungan

Jatuh cinta membuat seseorang berubah, dan perubahan ini berlaku secara fizikal dan mental. Secara amnya, semua pasangan akan melalui beberapa peringkat ini. Untuk tiba di peringkat perhubungan yang kukuh, ternyata terdapat beberapa peringkat yang dilalui oleh setiap orang. 1. Fasa Terpesona Tanpa rasa tertarik dan terpesona dengan orang lain tidak akan mudah untuk jatuh cinta....

Tanda-Tanda Lelaki Sudah Bersedia Untuk Berkahwin

Banyak perkara yang perlu dipertimbangkan ketika membuat keputusan untuk berkahwin. Terdapat banyak pertimbangan yang perlu dipertimbangkan terutamanya sebagai seorang wanita. Berikut adalah tanda-tanda lelaki anda sudah bersedia untuk berkahwin dan dia layak untuk diperkenalkan kepada ibu bapa anda. 1. Lelaki Stabil Lelaki yang mempunyai lelaki yang stabil dari segi kewangan dan emosi nampaknya mampu memberikan...

Tanda Bahawa Pasangan Anda Adalah Kawan Baik Anda

Tiada yang lebih membahagiakan selain mempunyai pasangan melainkan perasaan sahabat. Ketika sedih, kecewa dan keadaan yang paling teruk pasti yang diperlukan adalah seorang sahabat. Jika dapat menjadikan pasangan sebagai kawan maka sudah pasti hubungan itu akan bahagia. Terdapat beberapa tanda yang boleh anda perhatikan bahawa pasangan anda berpotensi menjadi kawan baik anda. 1. Boleh Berbincang...

Kalau Suami Berani Main Tangan, Lebih Baik Pergi

Bukan senang untuk menjalinkan hubungan, apatah lagi perkahwinan. Perkahwinan adalah ibadah yang paling lama dan penuh cabaran. Jika anda tidak dapat mengekalkan dan mengharungi pelbagai masalah dengan betul, anda akhirnya akan memilih untuk berpisah. Sebagai seorang wanita, dia selalu dianggap lemah dan tidak berdaya, mungkin itu yang menyebabkan seorang suami menjadi ringan tulang dan berani...