Petua Mengubah Mood Pasangan Yang Buruk Jadi Ceria

Posted on

Setiap pasangan mengalami mood yang berbeza dalam hubungan mereka. Boleh jadi anda berasa bosan dengan perhubungan itu, perasaan tidak enak, malah perhubungan itu terasa sangat membosankan.

Walaupun mereka sangat menyayangi pasangan mereka, mereka kadang-kadang diserang perasaan tidak selesa. Supaya tidak menjejaskan perhubungan, lebih baik uruskan 4 perkara ini.

1. Jangan Mudah Tersinggung

Salah satu kesilapan maut yang sering berlaku dalam perhubungan adalah tersinggung, terutamanya apabila dalam mood yang tidak baik.

Jika pasangan anda marah atau dalam mood yang tidak baik, itu bukan selalu disebabkan oleh anda, jadi sebaiknya jangan tersinggung.

2. Beri diri anda sedikit masa

Me time diperlukan, kerana apa sahaja yang terbuku di fikiran anda perlukan penyelesaian.

Jika pasangan anda berada dalam mood yang tidak baik, maka anda harus biarkan dia bersendirian untuk menenangkan dirinya.

3. Jangan Abaikan Diri Sendiri

Setiap orang harus dapat mengawal perasaan mereka dan dapat mengatasi emosi negatif mereka.

Tiada siapa yang boleh berubah kecuali diri mereka sendiri. Oleh itu, anda tidak perlu menyalahkan diri sendiri kerana mood pasangan anda tidak baik.

Baca juga: Tanda Bahawa Pasangan Anda Adalah Kawan Baik Anda

4. Terbuka kepada pasangan anda

Cuba bersikap terbuka kepada pasangan anda, bincangkan apa sahaja yang anda rasa tidak baik dan selesaikan dengan cara yang berlebih-lebihan.

Petua Melegakan Emosi Ketika Bertengkar Agar Tidak Mencederakan Pasangan Anda

Apabila seseorang marah, ia akan menjadi sukar untuk mengawal emosi. Emosi juga cenderung meletup dan semua perkara menjadi buruk dan negatif.

Kita juga cenderung untuk marah apabila kita bergaduh, yang memburukkan keadaan. Untuk meredakan emosi, ada beberapa perkara yang anda boleh cuba, antaranya:

1. Beri diri anda sedikit masa

Apabila anda emosi, anda harus mencari cara untuk menenangkan diri anda, jika boleh, jauhi pasangan anda atau keluar rumah.

Luangkan masa untuk menjadi lebih santai. Malah melakukan senaman ringan untuk merehatkan otot.

2. Elakkan Bercakap Kuat dan Melimpah

Seperti biasa yang boleh harus dapat menahan diri dari marah dan tidak melimpah.

Tenangkan diri untuk rasa lebih selesa, lebih baik diam supaya emosi dapat dibendung.

3. Meluahkan Hati Melalui Penulisan atau Media Lain

Perkara paling mudah yang boleh dilakukan apabila anda sedang beremosi ialah meluahkan isi hati anda dengan menulis.

Cara itu akan membantu memulihkan emosi dan fikiran boleh menjadi jelas.

4. Peluk pasangan anda

Apabila anda berdua tenang, cuba peluk pasangan anda, kerana semarah mana pun seseorang itu akan rasa tenang.

5. Melihat Kenangan Bersama

Lagipun perasaan bertambah baik harus melihat kenangan lalu yang begitu indah. Ini boleh membantu untuk mengingati masa-masa bahagia mereka bersama.

Related posts of "Petua Mengubah Mood Pasangan Yang Buruk Jadi Ceria"

Kalau Suami Berani Main Tangan, Lebih Baik Pergi

Bukan senang untuk menjalinkan hubungan, apatah lagi perkahwinan. Perkahwinan adalah ibadah yang paling lama dan penuh cabaran. Jika anda tidak dapat mengekalkan dan mengharungi pelbagai masalah dengan betul, anda akhirnya akan memilih untuk berpisah. Sebagai seorang wanita, dia selalu dianggap lemah dan tidak berdaya, mungkin itu yang menyebabkan seorang suami menjadi ringan tulang dan berani...

Petua untuk Mencerdaskan Hati Anda Supaya Anda Boleh Keluar daripada Hubungan Romantik Tetapi Tidak Sihat

Semua pasangan mahu bahagia dan sentiasa kelihatan romantik, tetapi tidak semua hubungan yang kelihatan romantik itu boleh. Kadang-kadang hubungan itu tidak sihat. Walaupun setiap perhubungan perlu melalui pelbagai masalah, namun ia harus dihadapi bersama. Tapi kalau rasa tak sihat, mungkin lebih baik tamatkan sahaja. Ini adalah cara untuk menguatkan hati anda supaya anda boleh keluar...

Tanda-Tanda Lelaki Sudah Bersedia Untuk Berkahwin

Banyak perkara yang perlu dipertimbangkan ketika membuat keputusan untuk berkahwin. Terdapat banyak pertimbangan yang perlu dipertimbangkan terutamanya sebagai seorang wanita. Berikut adalah tanda-tanda lelaki anda sudah bersedia untuk berkahwin dan dia layak untuk diperkenalkan kepada ibu bapa anda. 1. Lelaki Stabil Lelaki yang mempunyai lelaki yang stabil dari segi kewangan dan emosi nampaknya mampu memberikan...

Hanya Dengan Melihat Ke Dalam Mata Seseorang Anda Boleh Membaca Fikiran Mereka

Semua benda boleh dirasai dan dilihat melalui mata. Kerana mata adalah jendela jiwa, setiap pergerakan bola mata mempunyai makna. Kerana mata akan bergerak apabila memikirkan sesuatu, maka bagaimana pula cara membaca fikiran seseorang melalui fikiran. Ini caranya: 1. Pergerakan Mata ke Kiri Atas Apabila anda bercakap dengan seseorang dan mata mereka beralih ke kiri atas,...