5 Petua Menjalin Hubungan Tidak Matang untuk Kekal Bahagia

Posted on

Setiap orang mempunyai sifat yang berbeza, dan kita tidak boleh mengubah sifat seseorang dengan cepat.

Seseorang itu akan dikatakan matang dari segi emosi dan mental bukan mengikut usianya. Kerana semua itu timbul dari proses kehidupan.

Lebih-lebih lagi jika anda menjalinkan hubungan dengan seseorang yang lebih muda, juga tidak matang dari segi emosi dan mental, sudah tentu kita harus sering mengalah malah berasa jemu dengannya.

Jangan jemu menjalinkan hubungan dengan seseorang yang kebudak-budakan, ini cara mengatasinya.

1. Beritahu Pasangan Anda Tentang Sifatnya

Sebagai seorang yang lebih matang dari segi mental, mental dan emosi, anda harus memberitahu pasangan anda dengan cara yang lembut dan dengan nada yang baik.

Beri kefahaman, ajak pasangan anda untuk membuat proses menjadi lebih matang, terbuka antara satu sama lain, berbincang sesama sendiri agar hubungan itu kekal lama.

2. Buat Tawaran

Supaya perkara yang tidak diingini tidak berulang, cuba buat perjanjian dengan pasangan anda.

Biasanya seseorang yang tidak matang dalam pemikiran akan menyimpan masalahnya sendirian malah meletup.

Buat perjanjian untuk jujur ‚Äč‚Äčantara satu sama lain dan berkongsi masalah.

Baca juga: Petua untuk Membebaskan Diri Anda daripada Dendam

3. Beri Kefahaman

Beri kefahaman tanpa merendahkan diri, ajak pasangan sayangi diri sendiri supaya tidak rasa rendah diri. Kerana kemerdekaan bermula dengan menyayangi diri sendiri.

4. Hadapinya Dengan Sabar dan Tenang

Supaya anda tidak beremosi, anda harus lebih bersabar dan menghadapi pasangan dengan tenang.

Kerana jika berhadapan dengan emosi akan menimbulkan pergaduhan.

5. Lihat Positif

Belajar untuk melihat apa-apa dari sisi positif, jangan melihat sisi negatif, jika pasangan anda masih belum dewasa, anggaplah ini sebagai saat yang romantik, lebih-lebih lagi ketika anda sedang manja.

Related posts of "5 Petua Menjalin Hubungan Tidak Matang untuk Kekal Bahagia"

Sikap Pasangan Yang Menunjukkan Dia Tidak Serius Dengan Anda

Apabila anda rapat dengan seseorang, anda berasa selesa, anda pasti ingin membawanya ke tahap yang lebih serius. Tetapi kadang-kadang sikapnya membuatkan anda keliru sama ada dia serius atau tidak. Malah anda bimbang bahawa hubungan anda tidak boleh dipertaruhkan. Ternyata ada beberapa perkara yang boleh anda ketahui sama ada dia hanya bergurau atau serius tentang anda....

Bukan Kerana Usia Anda, Anda Sudah Bersedia Untuk Berkahwin, Tetapi Kerana 5 Perkara Ini

Perkahwinan bukan berdasarkan umur, dan tidak ada usia yang ideal untuk seseorang berkahwin. Kerana kesediaan untuk berkahwin bukan disebabkan oleh usia. Umur yang lebih muda juga boleh memutuskan dia berkahwin. Terdapat beberapa bukti bahawa anda benar-benar bersedia untuk berkahwin, termasuk: 1. Anda boleh membezakan antara cinta dan kegilaan Anda akan rasa cinta sepanjang masa apabila...

Kalau Suami Berani Main Tangan, Lebih Baik Pergi

Bukan senang untuk menjalinkan hubungan, apatah lagi perkahwinan. Perkahwinan adalah ibadah yang paling lama dan penuh cabaran. Jika anda tidak dapat mengekalkan dan mengharungi pelbagai masalah dengan betul, anda akhirnya akan memilih untuk berpisah. Sebagai seorang wanita, dia selalu dianggap lemah dan tidak berdaya, mungkin itu yang menyebabkan seorang suami menjadi ringan tulang dan berani...

Petua untuk Mengekalkan Hubungan Yang Baik Walaupun Anda LDR

LDR atau hubungan jarak jauh dianggap sukar untuk bertahan dan berkekalan. Malah, bagi mereka yang benar-benar mementingkan komitmen dan memahami cara menjalani hubungan jarak jauh, nampaknya tiada masalah. Ramai antara mereka tetap setia walaupun berjauhan. Ternyata ada beberapa petua yang boleh anda lakukan agar hubungan anda berkekalan walaupun berjauhan. 1. Jangan berfikiran negatif dan jangan...