5 Petua Menjalin Hubungan Tidak Matang untuk Kekal Bahagia

Posted on

Setiap orang mempunyai sifat yang berbeza, dan kita tidak boleh mengubah sifat seseorang dengan cepat.

Seseorang itu akan dikatakan matang dari segi emosi dan mental bukan mengikut usianya. Kerana semua itu timbul dari proses kehidupan.

Lebih-lebih lagi jika anda menjalinkan hubungan dengan seseorang yang lebih muda, juga tidak matang dari segi emosi dan mental, sudah tentu kita harus sering mengalah malah berasa jemu dengannya.

Jangan jemu menjalinkan hubungan dengan seseorang yang kebudak-budakan, ini cara mengatasinya.

Contents

1. Beritahu Pasangan Anda Tentang Sifatnya

Sebagai seorang yang lebih matang dari segi mental, mental dan emosi, anda harus memberitahu pasangan anda dengan cara yang lembut dan dengan nada yang baik.

Beri kefahaman, ajak pasangan anda untuk membuat proses menjadi lebih matang, terbuka antara satu sama lain, berbincang sesama sendiri agar hubungan itu kekal lama.

2. Buat Tawaran

Supaya perkara yang tidak diingini tidak berulang, cuba buat perjanjian dengan pasangan anda.

Biasanya seseorang yang tidak matang dalam pemikiran akan menyimpan masalahnya sendirian malah meletup.

Buat perjanjian untuk jujur ‚Äč‚Äčantara satu sama lain dan berkongsi masalah.

Baca juga: Petua untuk Membebaskan Diri Anda daripada Dendam

3. Beri Kefahaman

Beri kefahaman tanpa merendahkan diri, ajak pasangan sayangi diri sendiri supaya tidak rasa rendah diri. Kerana kemerdekaan bermula dengan menyayangi diri sendiri.

4. Hadapinya Dengan Sabar dan Tenang

Supaya anda tidak beremosi, anda harus lebih bersabar dan menghadapi pasangan dengan tenang.

Kerana jika berhadapan dengan emosi akan menimbulkan pergaduhan.

5. Lihat Positif

Belajar untuk melihat apa-apa dari sisi positif, jangan melihat sisi negatif, jika pasangan anda masih belum dewasa, anggaplah ini sebagai saat yang romantik, lebih-lebih lagi ketika anda sedang manja.

Related posts of "5 Petua Menjalin Hubungan Tidak Matang untuk Kekal Bahagia"

Sifat Wanita Yang Buat Lelaki Benci Walaupun Dia Sangat Cantik

Kecantikan bukan hanya dilihat dari fizikal, kerana yang paling berpengaruh adalah sifat dan perwatakan. Seseorang itu akan bertahan apabila dia mempunyai sifat dan budi pekerti yang baik, secantik mana pun dia, jika dia mempunyai sifat buruk, dia tidak akan disenangi. Inilah antara ciri-ciri wanita yang dibenci lelaki walaupun sangat cantik. 1. Mengatakan Anda Tidak Akan...

Hanya Dengan Melihat Ke Dalam Mata Seseorang Anda Boleh Membaca Fikiran Mereka

Semua benda boleh dirasai dan dilihat melalui mata. Kerana mata adalah jendela jiwa, setiap pergerakan bola mata mempunyai makna. Kerana mata akan bergerak apabila memikirkan sesuatu, maka bagaimana pula cara membaca fikiran seseorang melalui fikiran. Ini caranya: 1. Pergerakan Mata ke Kiri Atas Apabila anda bercakap dengan seseorang dan mata mereka beralih ke kiri atas,...

Petua untuk Mengekalkan Hubungan Yang Baik Walaupun Anda LDR

LDR atau hubungan jarak jauh dianggap sukar untuk bertahan dan berkekalan. Malah, bagi mereka yang benar-benar mementingkan komitmen dan memahami cara menjalani hubungan jarak jauh, nampaknya tiada masalah. Ramai antara mereka tetap setia walaupun berjauhan. Ternyata ada beberapa petua yang boleh anda lakukan agar hubungan anda berkekalan walaupun berjauhan. 1. Jangan berfikiran negatif dan jangan...

Tahap-Tahap Yang Akan Dialami Oleh Setiap Orang Dalam Sesuatu Perhubungan

Jatuh cinta membuat seseorang berubah, dan perubahan ini berlaku secara fizikal dan mental. Secara amnya, semua pasangan akan melalui beberapa peringkat ini. Untuk tiba di peringkat perhubungan yang kukuh, ternyata terdapat beberapa peringkat yang dilalui oleh setiap orang. 1. Fasa Terpesona Tanpa rasa tertarik dan terpesona dengan orang lain tidak akan mudah untuk jatuh cinta....