5 Petua Menjalin Hubungan Tidak Matang untuk Kekal Bahagia

Posted on

Setiap orang mempunyai sifat yang berbeza, dan kita tidak boleh mengubah sifat seseorang dengan cepat.

Seseorang itu akan dikatakan matang dari segi emosi dan mental bukan mengikut usianya. Kerana semua itu timbul dari proses kehidupan.

Lebih-lebih lagi jika anda menjalinkan hubungan dengan seseorang yang lebih muda, juga tidak matang dari segi emosi dan mental, sudah tentu kita harus sering mengalah malah berasa jemu dengannya.

Jangan jemu menjalinkan hubungan dengan seseorang yang kebudak-budakan, ini cara mengatasinya.

1. Beritahu Pasangan Anda Tentang Sifatnya

Sebagai seorang yang lebih matang dari segi mental, mental dan emosi, anda harus memberitahu pasangan anda dengan cara yang lembut dan dengan nada yang baik.

Beri kefahaman, ajak pasangan anda untuk membuat proses menjadi lebih matang, terbuka antara satu sama lain, berbincang sesama sendiri agar hubungan itu kekal lama.

2. Buat Tawaran

Supaya perkara yang tidak diingini tidak berulang, cuba buat perjanjian dengan pasangan anda.

Biasanya seseorang yang tidak matang dalam pemikiran akan menyimpan masalahnya sendirian malah meletup.

Buat perjanjian untuk jujur ‚Äč‚Äčantara satu sama lain dan berkongsi masalah.

Baca juga: Petua untuk Membebaskan Diri Anda daripada Dendam

3. Beri Kefahaman

Beri kefahaman tanpa merendahkan diri, ajak pasangan sayangi diri sendiri supaya tidak rasa rendah diri. Kerana kemerdekaan bermula dengan menyayangi diri sendiri.

4. Hadapinya Dengan Sabar dan Tenang

Supaya anda tidak beremosi, anda harus lebih bersabar dan menghadapi pasangan dengan tenang.

Kerana jika berhadapan dengan emosi akan menimbulkan pergaduhan.

5. Lihat Positif

Belajar untuk melihat apa-apa dari sisi positif, jangan melihat sisi negatif, jika pasangan anda masih belum dewasa, anggaplah ini sebagai saat yang romantik, lebih-lebih lagi ketika anda sedang manja.

Related posts of "5 Petua Menjalin Hubungan Tidak Matang untuk Kekal Bahagia"

Tanda-Tanda Lelaki Sudah Bersedia Untuk Berkahwin

Banyak perkara yang perlu dipertimbangkan ketika membuat keputusan untuk berkahwin. Terdapat banyak pertimbangan yang perlu dipertimbangkan terutamanya sebagai seorang wanita. Berikut adalah tanda-tanda lelaki anda sudah bersedia untuk berkahwin dan dia layak untuk diperkenalkan kepada ibu bapa anda. 1. Lelaki Stabil Lelaki yang mempunyai lelaki yang stabil dari segi kewangan dan emosi nampaknya mampu memberikan...

Petua untuk Membebaskan Diri Anda daripada Dendam

Perasaan dendam biasanya disebabkan oleh rasa sakit hati yang terpendam yang bertukar menjadi benci. Walaupun kadangkala tidak kelihatan tetapi jika dibiarkan ia akan menjadi penyakit hati dan memberi kesan buruk kepada badan. Jadi tiada cara lain untuk menghilangkan rasa dendam dengan memaafkan dan melepaskan agar hidup kita tidak terbelenggu dalam kehidupan. Inilah cara untuk membebaskan...

Berdiam Diri Antara Satu Sama Lain Apabila Ada Masalah Dalam Perhubungan Lebih Bahaya Daripada Curang

Berlaku perang dingin, rasa mencucuk-cucuk, sebab walaupun sebumbung, walaupun sekatil, tapi tak nak bertegur sapa. Ternyata jika dibiarkan, ia akan lebih bahaya daripada kekafiran. Lama kelamaan hubungan akan semakin jauh, mungkin mereka tidak akan mengambil berat antara satu sama lain. Berdiam diri apabila ada masalah sebenarnya boleh melebihi perselingkuhan, ini termasuk: 1. Masalah Tidak Akan...

Petua untuk Mencerdaskan Hati Anda Supaya Anda Boleh Keluar daripada Hubungan Romantik Tetapi Tidak Sihat

Semua pasangan mahu bahagia dan sentiasa kelihatan romantik, tetapi tidak semua hubungan yang kelihatan romantik itu boleh. Kadang-kadang hubungan itu tidak sihat. Walaupun setiap perhubungan perlu melalui pelbagai masalah, namun ia harus dihadapi bersama. Tapi kalau rasa tak sihat, mungkin lebih baik tamatkan sahaja. Ini adalah cara untuk menguatkan hati anda supaya anda boleh keluar...