5 Petua Menjalin Hubungan Tidak Matang untuk Kekal Bahagia

Posted on

Setiap orang mempunyai sifat yang berbeza, dan kita tidak boleh mengubah sifat seseorang dengan cepat.

Seseorang itu akan dikatakan matang dari segi emosi dan mental bukan mengikut usianya. Kerana semua itu timbul dari proses kehidupan.

Lebih-lebih lagi jika anda menjalinkan hubungan dengan seseorang yang lebih muda, juga tidak matang dari segi emosi dan mental, sudah tentu kita harus sering mengalah malah berasa jemu dengannya.

Jangan jemu menjalinkan hubungan dengan seseorang yang kebudak-budakan, ini cara mengatasinya.

1. Beritahu Pasangan Anda Tentang Sifatnya

Sebagai seorang yang lebih matang dari segi mental, mental dan emosi, anda harus memberitahu pasangan anda dengan cara yang lembut dan dengan nada yang baik.

Beri kefahaman, ajak pasangan anda untuk membuat proses menjadi lebih matang, terbuka antara satu sama lain, berbincang sesama sendiri agar hubungan itu kekal lama.

2. Buat Tawaran

Supaya perkara yang tidak diingini tidak berulang, cuba buat perjanjian dengan pasangan anda.

Biasanya seseorang yang tidak matang dalam pemikiran akan menyimpan masalahnya sendirian malah meletup.

Buat perjanjian untuk jujur ‚Äč‚Äčantara satu sama lain dan berkongsi masalah.

Baca juga: Petua untuk Membebaskan Diri Anda daripada Dendam

3. Beri Kefahaman

Beri kefahaman tanpa merendahkan diri, ajak pasangan sayangi diri sendiri supaya tidak rasa rendah diri. Kerana kemerdekaan bermula dengan menyayangi diri sendiri.

4. Hadapinya Dengan Sabar dan Tenang

Supaya anda tidak beremosi, anda harus lebih bersabar dan menghadapi pasangan dengan tenang.

Kerana jika berhadapan dengan emosi akan menimbulkan pergaduhan.

5. Lihat Positif

Belajar untuk melihat apa-apa dari sisi positif, jangan melihat sisi negatif, jika pasangan anda masih belum dewasa, anggaplah ini sebagai saat yang romantik, lebih-lebih lagi ketika anda sedang manja.

Related posts of "5 Petua Menjalin Hubungan Tidak Matang untuk Kekal Bahagia"

Berdiam Diri Antara Satu Sama Lain Apabila Ada Masalah Dalam Perhubungan Lebih Bahaya Daripada Curang

Berlaku perang dingin, rasa mencucuk-cucuk, sebab walaupun sebumbung, walaupun sekatil, tapi tak nak bertegur sapa. Ternyata jika dibiarkan, ia akan lebih bahaya daripada kekafiran. Lama kelamaan hubungan akan semakin jauh, mungkin mereka tidak akan mengambil berat antara satu sama lain. Berdiam diri apabila ada masalah sebenarnya boleh melebihi perselingkuhan, ini termasuk: 1. Masalah Tidak Akan...

Sifat Wanita Yang Buat Lelaki Benci Walaupun Dia Sangat Cantik

Kecantikan bukan hanya dilihat dari fizikal, kerana yang paling berpengaruh adalah sifat dan perwatakan. Seseorang itu akan bertahan apabila dia mempunyai sifat dan budi pekerti yang baik, secantik mana pun dia, jika dia mempunyai sifat buruk, dia tidak akan disenangi. Inilah antara ciri-ciri wanita yang dibenci lelaki walaupun sangat cantik. 1. Mengatakan Anda Tidak Akan...

Perkara Yang Paling Lelaki Hargai Dari Seorang Wanita Yang Bakal Menjadi Isterinya

Lelaki yang memutuskan untuk berkahwin pastinya melalui pelbagai perkara, salah satunya pertimbangan dan sudah tahu tentang calon. Wanita yang mempunyai sifat-sifat tersebut pastinya tidak akan diabaikan dan sesuai dijadikan isteri. Ternyata 5 perkara ini paling diminati oleh lelaki dari wanita yang ingin berkahwin. 1. Penampilannya Sopan Wanita yang sentiasa berpakaian sopan, kemas, bersih dan tidak...

Sikap Pasangan Yang Menunjukkan Dia Tidak Serius Dengan Anda

Apabila anda rapat dengan seseorang, anda berasa selesa, anda pasti ingin membawanya ke tahap yang lebih serius. Tetapi kadang-kadang sikapnya membuatkan anda keliru sama ada dia serius atau tidak. Malah anda bimbang bahawa hubungan anda tidak boleh dipertaruhkan. Ternyata ada beberapa perkara yang boleh anda ketahui sama ada dia hanya bergurau atau serius tentang anda....